Wervik Wordt Wakkergem

Een duurzame toekomst voor Wervik, Geluwe en Kruiseke

Wakkergem, een gemeente met meer toekomst en minder uitstoot. En waar goed leven samen gaat met duurzaamheid en zorg voor het klimaat. Zo’n toekomst kunnen we enkel bereiken door vele ideeën samen te brengen. Ook de jouwe!

Op zondag 23 juni organiseert Wervik Wordt Wakker in zaal Oosthove daarom het stadsdebat Wervik Wordt Wakkergem. Alle inwoners zijn er welkom om mee te denken hoe Wervik, Geluwe en Kruiseke er tegen 2030 zouden moeten uitzien. Aan de hand van vijf gesprekstafels rond de thema’s groen, mobiliteit, energie, economie en samenleving zoeken we naar ideeën hoe we onze stad duurzamer kunnen maken. Het jaar 2030 is niet toevallig gekozen. Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graden, dan moet de uitstoot van CO2 tegen 2030 met 40% verminderd zijn.

Het stadsdebat is een initiatief van Wervik Wordt Wakker, een pluralistische burgerbeweging rond duurzaamheid, in samenwerking met VormingPlus Oostende-Westhoek en met ondersteuning van de Stad Wervik. “Wij zijn een groep mensen die bekommerd zijn om de toekomst”, leggen Toni Vancanneyt en An Maes van de burgerbeweging Wervik Wordt Wakker uit. “Wij vinden dat er in Wervik nog te weinig gebeurt rond duurzaamheid en klimaat. Daarom nemen we zelf het initiatief om dingen in beweging te brengen.”

Als eerste initiatief richtte Wervik Wordt Wakker eind vorig jaar Lets #8940 op, een vereniging rond ruilen en delen van diensten en goederen. Nu is er dus het stadsdebat. “We willen zoveel mogelijk ideeën naar boven halen over wat we in Wervik, Geluwe en Kruiseke zelf kunnen veranderen. Niet alle ideeën zullen wellicht even realistisch zijn, maar een brainstorming leek ons alvast een goede eerste stap”, zeggen Toni en An. “Tegelijkertijd willen we ook mensen samen brengen die rond verandering willen werken. Want door samen te werken, staan we sterker.”

Wervik Wordt Wakker wordt gesteund door VormingPlus Oostende-Westhoek. “Wij geloven in de kracht van burgerinitiatieven. Daarom helpen we mee om Wervik Wordt Wakker de best mogelijke start te geven”, zegt coördinator Kris Carlier. Ook de Stad Wervik geeft haar steun aan Wervik Wordt Wakkergem.

Waar: Stadshal Oosthove, Speiestraat 32, Wervik

Wanneer: zondag 23 juni 2019, van 9.30 u tot 11.30 u

Meer info via wervik.wordt.wakker@gmail.com

Inschrijven kan tot vrijdag 21 juni via VormingPlus Oostende-Westhoek:

https://www.vormingplusow.be/wervik-wordt-wakkergem

 

 

Aangemaakt op: 12/06/2019