Werken Steenakker afgerond eind mei, opening voorzien tijdens Vlaanderen Feest

Gepubliceerd op Maandag 06 maart 2023

Ondanks de slechtere weersomstandigheden gedurende de voorbije periode vorderen de werken aan de Steenakker momenteel goed. Hoewel we nog voor zitten op schema zal het niet mogelijk zijn om de lentekermis (25 maart tot 2 april) te laten plaatsvinden op Steenakker. Voor de laatste keer zal de kermis doorgaan in de Emiel Gellyncklaan. De grote zomerkermis zal deze zomer wel weer doorgaan op de Steenakker. Op 9 juli wordt een grote opening gepland in het kader van Vlaanderen Feest.

Alles wordt in gereedheid gebracht om de Steenakker de komende weken af te werken.  Als het weer meezit, zouden de betonwerken eind volgende week kunnen aanvatten. Daarna moeten ook nog platines geplaatst worden.  Volgens de huidige planning zou de Steenakker tegen eind mei afgewerkt zijn, weliswaar onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.   

Markt:
We proberen de markt tegen eind april, ten laatste begin mei, terug te verhuizen naar de Steenakker.  Dit wordt nog met de marktkramers besproken en voorbereid.

Opening:
De officiële opening van de Steenakker wordt dit jaar gecombineerd met Vlaanderen Feest in Wervik op zondag 9 juli. De diensten werken dit verder uit, meer info hierover volgt zodra het programma af is.