Werken Ommegangstraat vanaf 7/2

Gepubliceerd op Donderdag 03 februari 2022
07 februari 202230 mei 2022

Vanaf maandag 7 februari start aannemer Cnockaert  uit Wervik met de voorbereidende werken in kader van de riolerings- en wegeniswerken ‘Heraanleg Vredestraat, Ommegangstraat en Ooststraat’  

Fase 1 start op 7 februari 2022 en duurt tot 30 mei 2022 en omvat de Ommegangstraat, vanaf de Geluwestraat tot tegen het kruispunt met de Ooststraat-Rekestraat.

Hierdoor zal dit deel Ommegangstraat vanaf 7 februari 2022 tot en met eind mei 2022 niet bereikbaar zijn en is er een omleiding voorzien voor het verkeer.

  • Het verkeer komende van uit richting Geluwe of Komen neemt best volgende omleiding: Molenstraat – Tramstraat of Stationsstraat – Ommegangstraat.
  • Het verkeer komende van uit richting Menen of Ooststraat neemt best volgende omleiding: Hellestraat – Emiel Gellyncklaan – Ommegangstraat – Stationsstraat – Molenstraat – Bakkerstraat – Geluwestraat

Algemene info met betrekking tot straten die onderbroken worden:

Ommegangstraat is onderbroken vanuit de Geluwestraat. Andere zijde is te bereiken tot net voor kruispunt met Rekestraat (plaatselijk verkeer). De rijweg is tweerichtingsverkeer.

  • Vredestraat is toegankelijk tot net voor kruispunt met Ommegangstraat (stuk tussen apotheek en Ommegangstraat = plaatselijk verkeer en tweerichtingsverkeer)
  • Ooststraat is toegankelijk tot net voor het kruispunt met Ommegangstraat (plaatselijk verkeer en tweerichtingsverkeer)

Rekestraat is toegankelijk vanuit de Molenstraat. Rekestraat wordt tweerichtingsverkeer tijdens het uitvoeren van de werken.

Vanaf dinsdag 19 april 2022 wordt gestart met de opbraak van de bestaande riolering en de heraanleg van de nieuwe riolering in de Vredestraat.  Deze werken starten vanaf het kruispunt Ommegangstraat-Ooststraat richting kruispunt Vredestraat-Geluwestraat.  Hierdoor zullen de woningen in dit deel Vredestraat-kant Ooststraat tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn.

In de Ommegangstraat dient de Watergroep nog een waterleiding over te koppelen, na deze werken kan de aannemer de riolering verder afwerken en kan er gestart worden met de heraanleg van de wegenis en de voetpaden in de Ommegangstraat.

De wegomleggingen blijven momenteel ongewijzigd zolang fase I (Ommegangstraat) niet afgewerkt is.

Voor meer info over deze wegeniswerken kunt u terecht bij de dienst Openbaar Domein, tel 056/95 20 03, email: projectvredestraat@wervik.be