Wekelijkse markt verhuist naar Steenakker op 7 juli 2023

Gepubliceerd op Maandag 22 mei 2023

De wegeniswerken op de Steenakker lopen op zijn einde.  Nu moet het laatste kruispunt (Groenstraat/Steenakker) nog heraangelegd worden.   Daarnaast wordt er in de nabijheid van dit kruispunt een houten paviljoen geplaatst.

Om deze redenen en vooral om de ingewassen bestrating te kunnen laten uitdrogen, is het noodzakelijk dat de doorgang via Steenakker naar de Groenstraat afgesloten wordt.   Daarom wordt er in de Groenstraat tweerichtingsverkeer ingevoerd.  Het af- en aanrijden in de Groenstraat gebeurt dus via de Nieuwstraat.  De nodige signalisatie werd opgesteld.

Dit kruispunt wordt afgesloten tot en met 30 juni. Tijdens die periode worden de nodige werken uitgevoerd en kan de stabiliteit van het aangelegde wegdek verzekerd worden.

De Duivenstraat is opnieuw bereikbaar via de Gasstraat.

De laatste vakken ingewassen beton zullen aangelegd worden na het plaatsen van het paviljoen.  Momenteel worden tussen de al aangelegde vakken de kasseien aangelegd.  Ook de wegenis tussen het kruispunt Groenstraat/Steenakker/Duivenstraat moet nog aangelegd worden.

De schandpaal en het kunstwerk Kiss werden al terug geplaatst.  Beetje bij beetje begint de nieuwe Steenakker vorm te krijgen.

We kijken dus nu al uit naar het einde van de werken en de officiële opening van de hernieuwde Steenakker op zondag 9 juli.   De terugkeer van de wekelijkse markt naar de Steenakker is voorzien op vrijdag 7 juli.

Het bestuur dankt de inwoners voor hun begrip en geduld;