Nieuws - meest recent

Maatregelen van de Vlaamse minister voor Omgeving 

Vanaf donderdag 22 juni is er een verbod op het niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater.  Het is verboden leidingwater te gebruiken om je gazon te sproeien, je auto te wassen of een zwembad te vullen.

Wie toch drinkwater verspilt kan een pv krijgen. 

 

Vragen rond de schoolfactuur, vrijetijdsbesteding, gezondheid, huisvesting, financiën, opvoeding, etc. ?

Brugfiguur Steffi

Sinds 2 mei werkt Steffi als brugfiguur in Wervik. Ze begeleidt en ondersteunt ouders van schoolgaande kinderen in Wervik, Geluwe en Kruiseke. Ze zoekt samen met jou naar de juiste oplossing.  

Afspraak of zitdag in de scholen 

Wil je eens samenzitten met Steffi? 

De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad vindt plaats op dinsdag 27 juni 2017 om 19.30 uur in de gemeenteraadzaal in het stadhuis te Wervik.

aug
25

Op vrijdag 25 augustus organiseert Ciné Forum i.s.m. de Provincie West-Vlaanderen, MOOOV,  de openbare bibliotheek en het Tabaksmuseum een gratis openluchtfilm op de gezellige binnenplaats van de museumretroherberg” In Den Groote Moriaen”, in de schaduw van de Briekenmolen.

Tijdens deze filmavond wordt  ook het programma bekendgemaakt voor het nieuwe filmseizoen van Ciné Forum met enkele leuke nieuwigheden. Als voorsmaakje op het nieuwe filmseizoen is iedereen welkom op een gratis vertoning van de Vlaamse misdaadprent 'D'Ardennen'

Met gepaste trots stellen wij onze nieuwe seizoensbrochure voor. Het belooft alvast opnieuw een gevarieerd cultuurseizoen te worden met een mix van muziek, toneel, comedy en vorming.

Dinsdag 6 juni gaat de abonnementsverkoop van GC Forum van start. Wie bij de aankoop van een abonnement enkele losse tickets wil (bijvoorbeeld voor de kinderen), kan deze meteen met zijn abonnement bestellen. Wie liever enkele losse voorstellingen meepikt, kan dit vanaf 3 juli.

jul
09

Al sinds vele jaren staat Vlaanderen Feest in Wervik garant voor een ganse dag ontspanning voor jong en oud. Op zondag 9 juli organiseren we tal van activiteiten op de Steenakker, in de Vlamingenstraat en op het Sint-Maartensplein.

mrt
28

Het Belgische uitwijzingsbeleid van vreemdelingen tussen 1830 en 1914

feb
26

Doorloop de muziekgeschiedenis, van Gregoriaanse gezangen tot vandaag. Alle muzikale stijlen passeren de revue en je krijgt duiding bij de verschillende belangrijke componisten en composities uit deze stromingen. Via geluidsvoorbeelden krijg je een beknopte analyse van de besproken werken. Bij enkele belangrijke componisten ga je dieper in op hun leven en werk, o.a. bij Monteverdi, Bach, Mozart, Beethoven, Wagner en Bartok.

Deze vorming is een organisatie van GC Forum ism Vormingplus Oostende-Westhoek en de Davidsfondsen Wervik-Komen en Geluwe.