Nieuws - meest recent

In het voorjaar van 2018 stelde de Vlaamse overheid alle steden en gemeenten voor om gebruik te maken van één uniforme huisdiersticker. Door deze sticker op het raam of de deur van een woning te kleven, kan een bewoner aan de hulpdiensten laten weten hoeveel én welke huisdieren in een huis aanwezig zijn. Meer dan 200 lokale besturen bestelden de gratis huisdiersticker om te verspreiden bij de burger.

In Wervik kan je de sticker gratis vragen aan ons onthaal.

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job bij de brandweer wel iets voor jou. Want Brandweer Westhoek zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

 Vooraleer je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, moet je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA) behalen. In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool WOBRA uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten:

Goed nieuws! Stad Wervik zet zijn schouders onder Halt2diabetes, een initiatief van de Diabetes Liga vzw, met steun van de Vlaamse Overheid.

Benieuwd wat je risico is op diabetes en hart- en vaatziekten? Breng een bezoekje aan www.gezondheidskompas.be, vul de vragenlijst in en ontvang persoonlijk leefstijladvies.