Tri au Bois

Gepubliceerd op maandag 13 juni 2022
23 oktober 2022
tri

Tri au Bois presenteert W., gebaseerd op Goethes Het lijden van de jonge Werther. Deze intieme muziektheatervoorstelling brengt een uniek samenspel tussen houtblazers, woord en zang.

W. is een muziektheatervoorstelling gebaseerd op het boek Die Leiden des jungen Werthers. Deze 18e-eeuwse roman werd geschreven door de Duitse Johann Wolfgang von Goethe en vertelt het verhaal over Werther die zichzelf helemaal verliest in een onmogelijke romance met de charmante Charlotte. Dit drijft hem uiteindelijk tot het maken van een drastische beslissing. Het verhaal heeft doorheen de jaren niets van zijn kracht verloren en is dankzij zijn tijdloze karakter nog steeds erg herkenbaar.

De Belgische componist Erik Desimpelaere werd door dit verhaal geïnspireerd om nieuwe muziek te schrijven. Muziek, zang en woorden smelten in deze intieme voorstelling tot één bijzonder geheel. Dalende melodieën verklanken de neerwaartse spiraal waarin Werther zich bevindt. Zo zal het werk eindigen met het unieke samenspel tussen basfluit, basklarinet en contrafagot. 

 


Tickets: € 12, gratis voor leden van Akoestiek
Datum: zondag 23 oktober 2022 om 11u
Plaats: CC Guldenberg, Acaciastraat 1, Wevelgem
Info en reservatie: CC Guldenberg, cultuurcentrum@wevelgem.be, 056 43 34 95