Nieuws - meest recent

Beeldkwaliteitsplan en circulatieplan Geluwe: infomomenten

Beeldkwaliteitsplan

Op zondag 1 september verkiezen we de nieuwe Tabaksfee 2019-2020. Ben je een dynamische jongedame en ‘preus’ op jouw stad? Wil je meedingen naar het felbegeerde kroontje en een jaar lang als ambassadrice onze stad te vertegenwoordigen? Of ken je iemand die geknipt is om deze uitdaging op te nemen? Laat het ons zeker weten en draag een vriendin, zus, nicht, … als kandidate voor!

Programma

VOORSTELLING STEENAKKER,  OOSTHOVE EN BOUWMEESTERSCAN
WAT: voorstelling van de 3 projecten aan de GECORO en de mobiliteitscommissie

  • heraanleg Steenakker: door BUUR
  • heraanleg Oosthove: door architecten Schepens
  • Bouwmeesterscan: stad Wervik

WANNEER: maandag 20 mei, 19.30 tot 21.30 uur (enkel met uitnodiging)
WAAR: Raadszaal van het stadhuis

In 2020 bestaat Leiedal 60 jaar en dit zullen we vieren. We willen dit doen aan de hand van een kunstenparcours met artistieke interventies op het snijvlak tussen kunst, design, architectuur en landschap. Land art projecten op maat van enkele geselecteerde locaties. Vanaf juni tot oktober 2020 willen we een ruim publiek naar de Zuid-West-Vlaamse regio mobiliseren. De (voorlopige) naam van het project: Contrei live. Contrei live wil het landschap in de regio opeen bijzondere in de kijker plaatsen, water als wegwijzer.

Op maandagavond 7 januari 2019 werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De 25 personen, die werden verkozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018, hebben allemaal dit ambt aanvaard.
Nieuw is dat deze mensen meteen ook OCMW-raadslid worden.

Het vroegere Wervikse OCMW werd uitgesplitst in:

Vanaf dinsdag 11 december 2018 begint de stad met het rooien van een aantal bomen in de IJzerwegstraat, nabij het kruispunt met de Kruisekestraat.  

In diezelfde week zal de firma Jacobs in de straat ook een aansluiting van een nutsleiding uitvoeren ter hoogte van huisnummer 38. 

Door beide werken op hetzelfde tijdstip uit te voeren, hopen wij de buurt zoveel als mogelijk te sparen van extra overlast. 

 

WVI en Stad Wervik kunnen starten met de daadwerkelijke ontwikkeling van het woonproject Hellestraat. Midden oktober ontving WVI de stedenbouwkundige vergunning voor de infrastructuurwerken. Vooraleer de site kan worden aangesneden, wordt vanaf 19 november 2018 een grootschalig archeologisch vervolgonderzoek uitgevoerd.

 

Tijdens het weekend van 26, 27 en 28 oktober vierden de stad en de gemeente Flossenbürg (D) hun verbroedering.

Een delegatie van ruim 30 personen uit Flossenburg bracht een driedaags bezoek aan Wervik. Vrijdag startten we met een optredens van Geluwse en Flossenburgse coverbands.

Hoera, hij is er!  De nieuwe najaarsfolder jeugd....   Benieuwd wat er allemaal te doen valt in Wervik en Geluwe voor de jongeren ?  Download hier dan snel de folder. 

 

 

De eerste aflevering van het nieuwe programma MAKE BELGIUM GREAT AGAIN gezien op VTM? 
Daarin werd de aftrap gegeven van een grote sensibiliseringsactie rond orgaandonatie, want ondanks het feit dat we het in ons land eigenlijk goed doen wat betreft orgaandonaties, zijn er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan.