Rondeau de Fauvel

okt
07

Gaudete et Exsultate tour

Met de Italiaanse ‘medieval electronic’ band Rondeau de Fauvel weten we weer een klepper van formaat naar België te halen.

Fauvel is een mythologische figuur uit 1316 waarvan er vele angstwekkende verhalen in satirische gedichten werden gegoten…

Deze band laat zich door deze verhalen inspireren en het publiek als het ware reizen doorheen het middeleeuwse Europa; ze fascineren je met hun traditionele muziek uit ver vervlogen tijden, gebracht op oude instrumenten zoals Keltische harp, hammered dulcimer, luit en doedelzak, maar ook op wonderlijk passende wijze aangevuld met de hedendaagse elektrische gitaar, bas, drums en synthesizer.

Liederen en melodieën uit de middeleeuwse, Keltische en Bretoense traditie worden helemaal terug tot leven gebracht wat resulteert in een unieke en magische ‘fusion’ die je heimelijk doet wegdromen in je eigen fantasiewereld… pure magie, live op het podium in Wervik!

Claudia Tognacci: zang
Allessia Bianchi: Celtic harp
Michele Mastrotto: all-hammered dulcimer, pipes, percussie, synthesizer
Claudio Marchetti: drums
Fabio Fanton: elektrische gitaar
Marco Penzo: dubbele bas, elektrische bas

Deze voorstelling is een organisatie van vzw Triskell – Celtic Night Geluwe ism GC Forum en in het kader van Gallo-Romeins Weekend in Wervik (vzw Viroviacum).


Tickets: € 15
Datum: zaterdag 7 oktober 2017 om 21u
Plaats: GC Forum, Speiestraat 16, Wervik

Zie ook

Aangemaakt op: 03/05/2017