Nieuwe opstelling openbare markt Wervik

De openbare markten hebben het niet makkelijk, ook in Wervik. Het laatste jaar werden heel wat marktplaatsen opgezegd zonder dat die konden worden ingevuld. Daarom nodigde stad Wervik de marktkramers uit voor een overleg.

Eén van de gewenste maatregelen die uit het overleg naar boven kwam, was de herschikking van de markt.

Met die insteek ging dienst feestelijkheden aan de slag en werd een nieuw marktplan opgesteld en gepresenteerd aan de marktkramers. Het nieuw plan werd enthousiast onthaald.

Belangrijke speerpunten in het nieuwe plan zijn mobiliteit en toegankelijkheid van de markt. De marktkramen worden herschikt waardoor de bezoekers niet meer hoeven te wandelen op de gladde kasseien. Ook werd de leegte in de middelste gang weggewerkt zodat de markt terug vol staat. De markt werd herschikt van 3 halfvolle gangen naar 2 volle gangen. Bezoekers van de markt zullen nu een ovaalvormig parcours afleggen bij hun bezoek.

Ook aan veiligheid werd de nodige aandacht besteed. De doorgang naar de groenstraat wordt afgesloten voor de doorrijdend verkeer zodat bezoekers veilig kunnen winkelen. Er worden tot aan de hoek met de groenstraat ook extra plaatsen voorzien voor marktkramers.

Er zijn ook extra plaatsen voorzien voor marktkramers op het Sint Maartensplein.

De nieuwe schikking zal voor het eerst plaats vinden op vrijdag 19 april. Op vrijdag 5 en 12 april vindt de markt plaats in Emiel Gellyncklaan door de lentekermis.

Aangemaakt op: 02/04/2019