Nieuw cartoonboek Wervik 1968-2018

Cartoonist en Werviks ereburger André Nollet bracht in 1968 ter ere van 2000 jaar Wervik een stripboek uit over de geschiedenis van de grensstad.

Precies 50 jaar later maakt hij in opdracht van de stad een vervolg, met de markantste gebeurtenissen sinds 1968.  "Het is een meesterwerk", oordeelt schepen Philippe Deleu.

"Ik ben een jaar bezig geweest met het stripboek", aldus André (72).  "Maar dat vond ik een geestig werk.  De tekeningen zijn met de hand ingekleurd endus niet met de computer.  Eerst ging ik op zoek naar anekdotes.  Dat werd een aardige opdracht.  Claude Vandewoestyne en schepen Philippe Deleu zetten me op de goede weg en van enkele andere mensen kreeg ik teksten binnen.  Maar omdat ik de politiek in Wervik niet zo goed ken, komt het thema weinig aan bod.  Al kregen burgemeester Youro Casier en zijn voorgangers wel een plekje in het boek. "

De rode draad in het ludiek cartoonboek is Virovios, lang geleden het stamhoofd van de Kelten in Wervik.  "Virovios heb ik laten terugkeren op een wolk en hij duikt regelmatig op", vertelt André.

Te verkrijgen (20 euro) aan de balie van het Tabaksmuseum te Wervik.

We plannen nog een signeersessie, maar de datum moet nog bepaald worden.

 

Aangemaakt op: 31/10/2018