Nieuws - meest bediscussieerd

feb
12

Zowel in de stadskrant, als op de website, zullen de activiteiten van de plaatselijke verenigingen bekend gemaakt worden, op voorwaarde evenwel dat de verenigingen zelf hun teksten inbrengen in de ‘Uit-databank’.

Deze manier van werken wordt al in vele gemeenten toegepast, vooral dan in de zogenaamde ‘Leiedalgemeenten’. Dit zijn de gemeenten van de regio Kortrijk.

Bij deze worden de verenigingen uitgenodigd om deel te nemen aan de opleidingssessies, die zullen worden georganiseerd in de bibliotheek te Wervik, dit op de volgende dagen en uren :

Uit in Vlaanderen

Tijdens de Paasvakantie worden er heel wat activiteiten georganiseerd in het zwembad Ter Leie.

Van zaterdag 30 april tot en met 4 juni 2016 vond in Wervik de actie “Met Belgerinkel naar de Winkel” plaats. Dit was een succes: 73 handelaars namen deel, er werden 11.613 loten geregistreerd op www.belgerinkel.be.

Sinds begin maart werden enkele aanpassingen aangebracht aan onze telefonie. Bepaalde diensten kan je voortaan bereiken op hun centrale nummer:

  • Burgerzaken: tel. 056 952 001
  • Vrije Tijd: tel. 056 952 002
  • Openbaar Domein: tel. 056 952 003
  • Bouwen - milieu - wonen: tel. 056 952 004
  • Secretariaat - Personeel: tel. 056 952 005
  • Financiële dienst tel. 056 952 006
  • Algemeen nummer: tel. 056 952 000
mrt
10

Op 6 maart 2015 kwamen een groep mensen (jong en oud) samen op de atletiekpiste van Wervik om hun fitheid te testen.

mrt
30

Van waar komt ons Werviks dialect?
Waarin is ons dialect zo verschillend van andere West-Vlaamse dialecten?
Hebben we woorden en gezegden die elders niet (of bijna niet) gekend zijn?
Hebben we een speciale uitspraak?

Professor Magda Devos (van de Gentse Universiteit) weet er meer over.

Bezorg ons vooraf uw lijstje met Werkvikse Koet’nanche (woorden, gezegden,…), bij Bernard Delvoye, Draperiestraat 8, Wervik, delvoye.bernard@skynet.be.
Professor Devos zal een selectie te lezen krijgen.

Natuuracademie is een reeks van leuke natuurbelevings-woensdagnamiddagen en wordt georganiseerd door het Stadlandschap Leie en Schelde in samenwerking met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten.

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik.

Drink jij wel eens kraantjeswater?

Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen.

Luxe in huis

De elektrische fiets zit duidelijk in de lift. Het gebruik ervan raakt steeds meer ingeburgerd, niet enkel voor recreatieve doelen, maar ook als alternatief voor korte verplaatsingen met de wagen in de stad. Geen parkeerzorgen meer en een gezonde dosis lichaamsbeweging er bovenop : niets dan voordelen dus !