Maand van de sportclub

MAAND VAN DE SPORTCLUB

In september is er de elfde editie van de Maand van de Sportclub. Daarmee zet Sport Vlaanderen, de sportadministratie van de Vlaamse overheid, clubs en hun werking in de kijker. Ook in onze stad steken heel wat sportverenigingen een tandje bij.  De sportdienst ondersteunt het initiatief met een folder over het sportclubaanbod die iedereen in de bus krijgt.  De clubs geven daarin ook mee wanneer je bij hen terecht kan voor gratis initiaties.

Clubs zetten hun werking open

Maar liefst 43 clubs stellen hun werking voor in de folder van de sportdienst.  27 van hen bieden in september gratis proefmomenten aan.

Een van de deelnemende clubs is BBC Wervik. Voorzitter van de basketbalclub is Jean-Pierre Depuydt: “We bestaan volgend jaar 50 jaar. We hebben verschillende jeugdploegen en treden ook met twee seniorenploegen aan in competitie. Onze ploegen trainen op maandag, woensdag en vrijdag, de wedstrijden zijn op zaterdag. Iedereen vanaf het derde kleuter kan bij ons aansluiten. Voor kinderen vanaf het derde kleuter tot en met het tweede leerjaar zijn er gratis proefmomenten op zaterdag 7, 14 en 28 september, telkens van 9 tot 10.30 uur”.

Ook Judoclub Akogare neemt deel. Akogare? Voorzitter Sven Garreyn: “Dit is de naam van onze nieuwe fusieclub die begin dit jaar werd opgericht. Judoclub Geluwe en Judoclub Wervik werden zo Judoclub Akogare. Samen staan we sterker en kunnen we judo aanbieden op recreatief en competitief niveau voor alle leeftijden. Tijdens de maand september kan iedereen bij ons drie keer gratis mee trainen. We beschikken over een judozaal in sportcentrum De Pionier in Wervik én in sportcentrum Ter Linde in Geluwe”.

Ontdek ook het aanbod van onze andere sportclubs in de folder die bus aan bus werd verspreid.

Een drukke sportmaand

In september zijn er ook verschillende sportevenementen. Zo kan je op zaterdag 28 september terecht op de sportsite Virovios voor de atletiekmeeting.  We laten bestuurslid Dieter Huyghebaert van Athleoo even aan het woord: “We organiseren de 28ste Memorial Patrick Degreef en 11de memorial Gilbert Zoetaert op die zelfde zaterdag. Het is een atletiekmeeting waaraan iedereen vanaf cadet mag deelnemen. Er zijn verschillende loopwedstrijden zoals de 100m, 200m, 800m en 3.000m maar ook kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en verspringen. Iedereen is welkom vanaf 14 uur, inkom is gratis.”

Na twee jaar onderbreking is er op 8 september een nieuwe Viroviacum Run. Bert Joye van de Vriendenkring van de Wervikse Brandweer: “De Viroviacum Run is een stadsloop in en rond gekende en minder gekende gebouwen. We willen iedereen verrassen en maken vooraf geen parcours bekend. Deelnemers kunnen kiezen uit een loopafstand van 5 km of 10 km. Er is maar één startmoment, om 10.30 uur aan onze brandweerkazerne.  Nieuw dit jaar is dat er in de namiddag een interactief parcours is voor gezinnen, wandelaars,… Iedereen kan hier vrij starten tussen 14 en 16 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelnemen kost 5 euro maar groepjes van 5 personen in dezelfde outfit betalen slechts 20 euro.”

Ook onze sportdienst heeft deze maand een mooi sportaanbod. In zwembad Ter Leie kunnen volwassenen een cursus zwemstijlverbetering volgen, een lessenreeks die start op donderdag 12 september. Voor kinderen van de derde kleuterklas zijn er vier lessen watergewenning elke zaterdag in september van 16 tot 16.45 uur of van 17 tot 17.45 uur.

Ook de scholenveldloop wordt al jaren georganiseerd in september. Er wordt gelopen in Wervik op dinsdag 24 september en in Geluwe op donderdag 26 september.

Voor het tweede jaar op rij is er ook, in samenwerking met de scholen, de campagne “Breng je sportclub naar school”. We roepen op woensdag 18 september iedereen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te gaan.