Laat het zoemen met bloemen

Provincie verdeelt opnieuw 10.000 pakketjes gratis bloemenzaad.

De Provincie West-Vlaanderen verdeelt opnieuw 10.000 pakketjes gratis bloemenzaadmengsels.

Ze doet dit reeds voor het zevende jaar op rij.  De actie past in de campagne 'Laat het zoemen met bloemen' die als doel heeft meer 'bijenvriendelijke' bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien.

Gratis pakketjes

De gratis pakketjes bevatten 2 verschillende proefzakjes bloemenzaad (per zakje : 10 g - goed voor ongeveer 5 m2) : 'bloemenakker' en 'bloemenweide'.

Het mengsel 'bloemenakker' bestaat uit éénjarige zaden : ze groeien en bloeien in één jaar tijd en moeten ieder jaar heraangelegd worden.  Het mengsel 'bloemenweide' bevat zowel één- als meerjarige planten.

De mengsels werden door het provinciebestuur in samenwerking met Inagro vzw, het onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw in West-Vlaanderen, ontwikkeld.

Broodnodig voor bijen

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed.  Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.  Met deze actie wil het provinciebestuur hieraan tegemoet komen.

www.west-vlaanderen.be/bijen

Het bloemenzaad kan besteld worden via provincie@west-vlaanderen.be, via www.west-vlaanderen.be/webshop of via 0800 20 021 of kan afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge).  Per persoon kan maximaal één pakketje bloemenmengsel besteld of afgehaald worden

Aangemaakt op: 10/03/2017