Kugoni Trio

Gepubliceerd op maandag 01 juni 2020
14 maart 2021
kugoni

 

Het is ondertussen een tijd geleden dat het Kugoni Trio toetrad tot de wereld van de kamermuziek. In het huidige landschap wordt de scene vaak bezet door de traditionele kamermuziek en beperkt men zich vaak tot de gekende klassiekers. Het trio wil op een vernieuwende manier de kamermuziek herbeleven en tegelijkertijd een meerwaarde betekenen in het klassieke muzieklandschap.

Sinds zijn oprichting geeft het Kugoni Trio compositieopdrachten aan zowel Belgische als internationale componisten. De combinatie van een piano met een viool en een saxofoon kent geen traditie. De componist krijgt dus carte blanche voor zijn werk, waardoor een artistiek platform ontstaat waarin de uitvoerders en de componist elkaar tegenkomen. Op welke manier beleven de Belgische componisten tegenwoordig de klassieke muziek? En hoe scheppen de toondichters samen met de uitvoerder deze kunstvorm?

Met de overtuigende cohesie tussen de piano, de viool en de saxofoon wordt de klassieke houding van de kamermuziek opnieuw opgezocht waarbij het intiem musiceren, de samenwerking met toondichters al dan niet van eigen bodem en een onbekend maar een boeiend repertoire voordragen behoren tot de ingrediënten.

Ontdek hoe zelfs nieuwe composities raken aan het wezen van wat muziek kan betekenen.
Beleef samen met Kugoni Trio wat de essentie kan zijn.

Deze voorstelling is een organisatie van Akoestiek en CC De Steiger in samenwerking met GC Forum.


Tickets: € 12, gratis voor leden van Akoestiek
Datum: zondag 14 maart 2021 om 11u
Plaats: CC De steiger, Waalvest 1, 8930 Menen
Info en reservatie: CC De Steiger, info@ccdesteiger.be, 056 51 58 91