Krokuswandelingen 14 februari - 28 maart 2021

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2021

Voor de Krokuswandelingen hebben we deze afstanden voorzien: 6-8-12-15-20-27 km.

De startplaats is aan het buurthuis De Kier Gosserieslaan 4 8940 Wervik.     Ruime parking in de nabijheid van de startplaats (aan de sporthal De Pionier).

Periode van 14 februari tot en met 28 maart 2021.

Het parcours wordt bewegwijzerd met de “Vlaanderen Wandelt”-pijltjes ( kleur geen belang).

https://www.wandelclubwervik.be/news/krokuswandelingen-in-wervik/

6 km:                                                                                                                  

Dit is een gezinswandeling die samen met de 12 km start richting de Kruisekemolen om via rustige straten richting het centrum te wandelen.

8 km:

De wandelaars die kiezen voor de 8 km gaan tot tegen Komen om via de paadjes langs de Hoge Plankenbeek en de nieuwe begraafplaats richting “de Golden River” (naam door de Engelsen gegeven aan de Leie) te wandelen. Wij maken een mooie wandeling door het natuurdomein De Balokken . We verlaten dit natuurgebied met zicht op het Tabaksmuseum en zijn Briekenmolen. We volgen nog een stukje de Leie. Wat verder verlaten we  de Leie aan het WZC Het Pardoen  en wandelen voorbij de Sint-Medarduskerk richting het centrum van Wervik. Op het Sint-Maartensplein staat het mooie beeld van de Tabaknaaister, een symbool van Wervik = tabakstad.  We verlaten het centrum, waar wat verderop de wandelaars die met de trein  gekomen zijn ons vervoegen, om samen via rustige paadjes richting de Sint-Jozefskerk naar de starplaats te wandelen.

12 km:

Wie opteert voor deze afstand start samen met de gezinswandeling richting de Kruisekemolen, maar eenmaal voorbij deze molen wordt er resoluut gekozen voor de veldwegels van het Menokkeruiterspad en ook enkele wegels van het Kruisekewandelpad. Een mooie wandeling voor de liefhebbers van natuurwegen.

15 km:

Het parcours van de 15 km volgt de 8 km tot over het Sint-Maartensplein maar gaat wat verder terug naar de Leie richting Menen. Hierbij volgen we nog wat veldwegels van het Menokkeruiterspad, waar aan het station van Wervik de wandelaars van de 8 km bij komen, om samen naar de startplaats te wandelen.

20 km:

Is een combinatie van de 12 km en de 8 km.

27 km:

Is een combinatie van de 12 km en de 15 km

Aan wie met de trein komt wordt de mogelijkheid geboden om aan te sluiten op de parcours van de 8 – 15 - 20 - 27 km van deze wandeling.

De Wervikse Wandelsportvereniging vzw heet u van harte welkom!