Nieuws - meest recent

Lees de speelpleinkrantjes van zowel Wervik als Geluwe. Je vindt er ondermeer het weekprogramma in terug.

Vanaf 1 juli vindt de speelpleinwerking in Geluwe plaats in de Sint-Jorisschool, Kloosterstraat 15 in Geluwe.

Net zoals heel wat andere adviesraden is ook de jeugdraad klaar om voor een nieuwe bestuursperiode. Het dagelijks bestuur bestaat voortaan uit voorzitter Meinert Vanneste, Hanne Pecceu (Stadsharmonie), Julie Kinoo, Jana Bekaert (chiro Geluwe), Mathias Bruggeman (hoofdleider bij chiro Wervik), Robbe Verschuere (chiro Wervik) en Aubin Handsaeme. Wat is de jeugdraad en wat mogen we van hen verwachten?

Na de opening van het blokkot in de Sint-Janskapel in Wervik, wordt op de valreep toch een blokkot geopend in Geluwe.

Woon- en leefbuurt Triamant zet zijn deuren open voor de blokkende student in Geluwe. Zij kunnen er blokken in het pas geopende Leefpunt van Triamant Geluwe.

Van maandag 20 mei tot en met donderdag 27 juni kunnen jongeren er terecht om te studeren.
De locatie is doorlopend open van 8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.  Op deze manier is er voor de jongeren in Geluwe ook een plek waar ze zonder zorgen kunnen studeren.

Na een bevraging door de jeugddienst omtrent studieruimte in Wervik – Geluwe bleek dat een aantal studenten er voor kiezen om samen te blokken. Deze trend is trouwens te zien over gans Vlaanderen.
Het Wervikse stadsbestuur wil nu ook inspelen op deze trend door opnieuw een blokkot te voorzien in Wervik. Sinds 2016 werden jaarlijks blokkoten georganiseerd in de bib en buurthuis De Kier. Omwille van de beperkte openingsuren was dit geen succes.

Wat?
Je volgt een training in groep. Via actie, spel en korte zelfverdedigingsoefeningen leer je jezelf en je lichaam kennen.
We vertrekken van een stevige basishouding om zo sterk in je schoenen te staan.

Hoe lang?
6 sessies van 1u30.

Voor wie?
Jongeren tussen de 13 en 17 jaar

Wervik is een goe gespeeldgemeente.

jan
22

Jongerengids

jan
22

Let's do it in de vuilbak

feb
12

Zowel in de stadskrant, als op de website, zullen de activiteiten van de plaatselijke verenigingen bekend gemaakt worden, op voorwaarde evenwel dat de verenigingen zelf hun teksten inbrengen in de ‘Uit-databank’.

Deze manier van werken wordt al in vele gemeenten toegepast, vooral dan in de zogenaamde ‘Leiedalgemeenten’. Dit zijn de gemeenten van de regio Kortrijk.

Bij deze worden de verenigingen uitgenodigd om deel te nemen aan de opleidingssessies, die zullen worden georganiseerd in de bibliotheek te Wervik, dit op de volgende dagen en uren :

Uit in Vlaanderen