Groots wandelgebeuren in Wervik

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019

Wie graag de wandelschoenen aantrekt, moet zondag 22 september alvast aanstippen in zijn agenda. De Wervikse Wandelsportvereniging mag de organisatie van de regionale wandeldag “West-Vlaanderen wandelt” op zich nemen. Hoe kijkt de wandelvereniging uit naar dit wandelfeest?

“De Wervikse Wandelsportvereniging bestaat ondertussen al 44 jaar. Als sterk presterende club werden wij door de federatie “Wandelsport Vlaanderen” uitgekozen om, ter gelegenheid van onze 43e Tabakstocht, de regionale wandeldag “West-Vlaanderen wandelt” in te richten. Een groep enthousiaste medewerkers staat klaar om iedereen, jong en oud, lid of geen lid van een wandelfederatie, te ontvangen voor een deugddoende wandeling en dit volgens eigen mogelijkheden.”

Uit welke afstanden kan er gekozen worden?

“Met niet minder dan zes verschillende afstanden, gaande van 6 km tot 42 km, hebben de parcoursmeesters er alles aan gedaan om voor iedereen een leuke en sportieve wandeling uit te stippelen doorheen de mooiste hoekjes van onze stad. Volgens de gekozen afstanden worden De Knippelaar Kruiseke, Ter Linde Geluwe, Oosthove, de Balokken en voor iedereen het Nationaal Tabaksmuseum aangedaan. Ook aan de kinderen is er gedacht. De KIDs-wandeling, een parcours van ongeveer 4 km, toveren wij om in een ware zoektocht… En bij het slagen wacht op het einde van de rit nog een geschenkje. Onze kinderen, jonger dan 12 jaar, kunnen aan onze wandeltocht gratis deelnemen. En om het nog plezanter te maken voorzien wij in de startzaal een tof springkasteel.

Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken?

“Nog een extraatje voor de cultuurliefhebber: onze imposante Sint-Medarduskerk is in de namiddag gratis te bezoeken. In combinatie met het toeristisch parcours van ongeveer 6 km vol Wervikse “wist-u-datjes”, uitgekiend in samenwerking met de toeristische dienst Wervik, wordt deze wandeling zeker een culturele ontdekkingstocht.”

Waar kan je starten?

“Dit jaar vertrekken wij heel speciaal vanuit het sportcomplex De Pionier, Gosserielaan in Wervik. Voor een zacht prijsje kan je deelnemen: 2 euro, leden van de wandelfederatie betalen 1,50 euro.. Hiervoor krijg je extra nog een mooie sticker. Ook een hapje en een drankje kan je krijgen aan een democratisch prijsje. Eens terug in de startzaal kan je genieten van onze heerlijke Picon, een fris biertje of een ander drankje en een hapje om de inwendige mens weer aan te sterken. Enkele promotiestandjes en een fijn muziekje zullen de startzaal opluisteren.

Zorg dus dat je erbij bent!

“Jazeker, meer info vind je in onze brochure die in september in alle bussen in Wervik-Geluwe valt. Je kan ook terecht op www.wandelclubwervik.be

Wervikse Wandelsportvereniging