Gezocht: zwerfpoezenvangers

De stad Wervik heeft een overeenkomst met het dierenasiel van Komen om het zwerfkattenprobleem op een diervriendelijke en effectieve manier te beheersen.

Bij problemen kunnen de burgers  via info@wervik.be of telefonisch op het nummer 056/952000 melden waar er zwerfkatten zitten.  Deze dieren worden dan gevangen door vrijwilligers van het dierenasiel en naar een dierenarts gebracht waar ze onderzocht worden.   Wanneer de dieren ongeneeslijk ziek zijn, worden ze geëuthanaseerd. De gezonde katten worden gesteriliseerd en terug gebracht naar de vangplaats. Het is zeker niet de bedoeling om zwerfkatten definitief te verwijderen uit de buurt omdat dan de leeggekomen plekken zullen ingenomen worden door andere katten.  De gesteriliseerde katten zorgen voor minder overlast, er worden nl. geen kittens meer geboren, de katers sproeien niet meer en de katten worden vriendelijker.

Vrijwilligers die willen meewerken om de zwerfpoezen te vangen en terug te brengen kunnen zich melden bij het stadsbestuur op het mailadres info@wervik.be of telefonisch op het nummer 056/952 000

Aangemaakt op: 17/07/2019