Geocaching in Geluwe

Gepubliceerd op Dinsdag 17 augustus 2021

Geocaching laat je de echte wereld verkennen. Aan de hand van coördinaten gaan geocachers op zoek naar verborgen schatten. Ze zitten overal.

Alleen in België zitten al meer dan 100.000 geocaches verstopt. Arne Vercruysse en Sarah Landuyt brengen er in Geluwe nog een nieuwe ronde bij.

Ik hoor jullie al denken: wat is geocachen juist?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten waar digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Hoe werkt Geocaching?

Geocaching kan je spelen met een wandel-GPS of met de Geocaching app.

Hoe te beginnen met Geocaching?

Eerst en vooral moet je de coördinaten weten van een geocache, die kan je terugvinden in de geocache app. Via je Geocaching GPS of app kan je naar de juiste plaats gaan en daar kan je de geocache zoeken. Het doel van geocachen is simpel: iemand verstopt een schat, wat we ook wel (geo)cache noemen. Bij het zoeken naar een geocache bekijk je best altijd even wat de grootte van de geocache is, soms kan deze heel klein zijn. De cache moet steeds een logboek bevatten, waarin je jouw geocachenaam en de datum van je vondst kan vermelden als bewijs dat je de geocache ook daadwerkelijk gevonden hebt. Je plaatst de geocache dan ook altijd terug op de oorspronkelijke plaats.

Ook in Geluwe liggen al een paar geocachen verstopt. Hier ligt een rondje ideaal voor beginners: Geluwe metropool. De ronde bestaat uit 8 caches. In iedere cache zal je cijfers vinden die je tot bij de bonus brengen. De bonus is het hoogtepunt van de geocache ronde.

Met de hulp van de Stad Wervik komt er op 22 augustus 2021 een nieuwe ronde van maar liefst 23 nieuwe caches uit. Om het uitbrengen van deze nieuwe ronde te vieren en geocachers samen te brengen, wordt er ook een mini evenement georganiseerd. Iedereen is welkom op zondag 22 augustus 2021 in de Schendekouterstraat 15 tussen 14u en 18u. Misschien tot dan!

Sarah Landuyt en Arne Vercruysse

Communicatie