Nieuws - meest recent

De ophaaldiensten deden de afgelopen dagen hun uiterste best om zoveel mogelijk straten te bedienen. Helaas waren bepaalde gebieden zo slecht bereikbaar dat de zakken (restafval en PMD) zijn blijven staan.

Zijn je afvalzakken blijven staan? Neem ze dan weer binnen, Mirom haalt je zakken tijdens de volgende ronde op.

 

 

Door de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen, hebben de spoorwerken een beetje vertraging opgelopen. 

De overweg in de Molenstraat blijft nog de rest van de week dicht, en kan ten vroegste op maandag 18 december ek. om 20 uur opnieuw opengesteld worden.

jan
21

Winter 1918. De eerste families uit Wervik zijn teruggekeerd uit Brabant, Limburg en Oost-Vlaanderen. Er is nauwelijks nog een spoor van de Duitse troepen. Wel zijn er 935 woningen volledig vernield en 1.014 deels beschadigd.
Roger V. Verbeke en Steven Masil wandelen door het centrum van Wervik en vertellen het verhaal van de beschietingen van 1917, de gedwongen uitwijking van de Wervikse bevolking en de terugkeer eind 1918.

jan
14

Dirk Decuypere en Steven Masil nemen jullie mee op een wandeling door het Geluwe van 1918. De Duitsers hebben zich teruggetrokken en de eerste inwoners van Geluwe keren terug naar hun geboortegrond. Meer dan 800 Geluwse gezinnen verloren hun woning door de oorlogsgebeurtenissen in 1917.

De wandeling handelt over de toenemende druk van de Britse troepen op de Duitse stellingen, de gedwongen uitwijking van de Geluwse bevolking naar onder meer Brabant en de terugkeer naar Geluwe. 

De eerstvolgende gemeenteraadszitting vindt plaats op dinsdag 19 december om 19.30 uur in het buurthuis De Kier in de Gosserieslaan te Wervik.

Hieronder vind je de agenda en de memorie van toelichting.

Op maandag 25 en dinsdag 26 december zijn de stadsdiensten gesloten. Ook op maandag 1 en dinsdag 2 januari zijn we dicht.

Goed nieuws! Het recyclagepark van Wervik gaat op 21 december weer open. De nieuwe vloer is helemaal klaar.

Containerpark