Nieuws - meest recent

Op 14 februari 2019 voerden LC Wervik en de verkeersdienst van Arro Ieper een verkeersactie uit in het kader van zwaar verkeer waaronder de tonnagebeperking in Wervik.

Dit waren alvast de resultaten

 

·       Tonnagebeperking zwaar vervoer (>7,5 ton): 16 onmiddellijke inningen

·       Gsm-gebruik achter het stuur: 8 onmiddellijke inningen

·       Gordel : 4 onmiddellijke inningen 

Op dinsdag 26 februari komen de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn samen.

De agendapunten voor beide zittingen kan je hieronder alvast bekijken.

Agenda gemeenteraad

Agenda raad voor maatschappelijk welzijn

feb
25

Een wandelroute leidt je langs de werken van Marleen, Annemie en Daan.

Marleen Verbeke studeerde in 1976 af als regentes plastische kunsten in het Sint-Lucas en werkte sindsdien onafgebroken als leerkracht in Kortrijk, Wervik en de wijde omgeving. Door haar technische bagage en de bewondering voor vele kunstvormen gaat Marleen steeds op zoek naar soberheid en eenvoud. Zij speurt steeds naar rust en onrust, alsook naar het naar buiten brengen van natuur en fantasie.

Op woensdag 13 februari wordt een algemene staking afgekondigd. Dit zal zich ook laten voelen in Wervik. Door tekort aan personeel zullen sportcentra De Pionier en Ter Linde en het zwembad Ter Leie alvast gesloten zijn. In het stadhuis is het mogelijk dat er een beperktere dienstverlening wordt voorzien.

 

 

Wat: In de Lourdesstraat worden er naast de bestaande rijbaankussens op het andere vak ook rijbaankussen geplaatst. Hierdoor dient het verkeer op 2 plaatsen over 1 rijstrook te passeren.

Wanneer: 18/02/2019 – 11/03/2019

Wat: Voor de aanleg van een nieuwe verkaveling (rioleringswerken) zal de straat worden afgesloten langs de kant Geluwesesteenweg.

Wegomleiding:

  • Een wegomleiding voor de Geluwesesteenweg wordt voorzien langs: Geluwesesteenweg - Motestraat - Oude Beselarestraat - Hovenierstraat.
  • Een wegomleiding voor de Oude Beselarestraat wordt voorzien langs: Oude Beselarestraat - Motestraat - Geluwesesteenweg.

Wanneer: 1/02/2019 – 1/04/2019 (ter info: momenteel zijn de werken nog niet gestart)

Wat: Voor een levering met chapewagen wordt de straat ter hoogte van huisnummer 8 afgesloten. De straat is toegankelijk voor tweerichtingsverkeer. 
Wanneer: 11/02/2019

Sint-Valentijn is opnieuw in het land en ook onze stad wil wat romantische pijlen uit haar boog schieten. Daarom schenkt ze twee Wervikse cadeaubonnen weg ter waarde van elk 50 euro. Hiermee kunnen geliefden elkaar verwennen met een romantisch etentje in één van onze gezellige eetgelegenheden of kunnen ze elkaar verrassen met een hartverwarmend geschenk.

Hoe kan je één van de bonnen winnen?

1. Neem een romantische foto* van jou en jouw geliefde op jullie favoriete romantische plekje in Wervik, Geluwe of Kruiseke

Onze sportdienst gaat dit jaar in zee met BeStrong voor de organisatie van de sportkampen voor 3 tot 14-jarigen tijdens de krokus- en paasvakantie.

Je vindt de folder en het inschrijvingsformulier hieronder

Wij willen alvast de indieners van mogelijke namen bedanken! Jullie worden nog verwittigd voor jullie geschenk.

De volgende namen werden weerhouden als mogelijke naam voor de nieuwe stadswandeling rond kunst, architectuur en geschiedenis. Aan u is het laatste woord. Hieronder vindt u de keuzelijst.