Nieuws - meest recent

mrt
30

Van waar komt ons Werviks dialect?
Waarin is ons dialect zo verschillend van andere West-Vlaamse dialecten?
Hebben we woorden en gezegden die elders niet (of bijna niet) gekend zijn?
Hebben we een speciale uitspraak?

Professor Magda Devos (van de Gentse Universiteit) weet er meer over.

Bezorg ons vooraf uw lijstje met Werkvikse Koet’nanche (woorden, gezegden,…), bij Bernard Delvoye, Draperiestraat 8, Wervik, delvoye.bernard@skynet.be.
Professor Devos zal een selectie te lezen krijgen.

jan
21

Winter 1918. De eerste families uit Wervik zijn teruggekeerd uit Brabant, Limburg en Oost-Vlaanderen. Er is nauwelijks nog een spoor van de Duitse troepen. Wel zijn er 935 woningen volledig vernield en 1.014 deels beschadigd.
Roger V. Verbeke en Steven Masil wandelen door het centrum van Wervik en vertellen het verhaal van de beschietingen van 1917, de gedwongen uitwijking van de Wervikse bevolking en de terugkeer eind 1918.

jan
14

Dirk Decuypere en Steven Masil nemen jullie mee op een wandeling door het Geluwe van 1918. De Duitsers hebben zich teruggetrokken en de eerste inwoners van Geluwe keren terug naar hun geboortegrond. Meer dan 800 Geluwse gezinnen verloren hun woning door de oorlogsgebeurtenissen in 1917.

De wandeling handelt over de toenemende druk van de Britse troepen op de Duitse stellingen, de gedwongen uitwijking van de Geluwse bevolking naar onder meer Brabant en de terugkeer naar Geluwe. 

11 november 2017 is een feestdag. Die dag is het callcenter niet bereikbaar.

Op 15 november 2017 zijn alle diensten van het OCMW gesloten, ook het callcenter.