Nieuws - meest recent

Lees de speelpleinkrantjes van zowel Wervik als Geluwe. Je vindt er ondermeer het weekprogramma in terug.

Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig!
Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag je het niet meer gebruiken.
Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren.
Ga zorgeloos op reis: laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

De stad Wervik heeft een overeenkomst met het dierenasiel van Komen om het zwerfkattenprobleem op een diervriendelijke en effectieve manier te beheersen.

Wie deze zomer zijn inkopen doet op de markt in Wervik valt in de prijzen! De stad en de marktkramers hebben alweer een prijzenpot van 1.500 euro voorzien. Koop op de markt en je krijgt een spaarkaart. Na tien aankopen is je spaarkaart vol en kan je hem afgeven aan het onthaal in het stadhuis. Eind september verloten ze onder de deelnemers 120 waardebonnen van 12,50 euro.

Daarnaast zorgt de stad elke vrijdag voor kinderanimatie. Een clown, een ballonnenblazer of draaimolen, … er valt altijd wel iets te beleven. 

Op vrijdag 12 juli a.s. gaat voor de 2de maal de Franco-Belge Run door. Dit is een organisatie van het “Comité Dwars door Wervik”, in samenwerking met de stadsbesturen van Wervik en Wervicq-Sud.

De volgende straten zullen tussen 18 uur en 22 uur afgesloten zijn voor alle verkeer, alsook onderhevig aan een parkeerverbod:

De inschrijvingsperiode is afgesloten. 

Toegelaten kandidaten krijgen een uitnodiging per brief. 

 

Ter voorbereiding van de schriftelijke proef voor de selectie van mw residentiële ouderenzorg, kunnen de kandidaten volgende documenten doornemen;

Niet 100% tevreden over je zwemstijl?

Kom dan naar de lessen zwemstijlverbetering. Je krijgt tips om je techniek te verbeteren. Op die manier ga je soepeler zwemmen en beleef je meer plezier aan je zwembadbezoek. Je kan ook een nieuwe zwemstijl zoals crawl of rugcrawl aanleren.

Deze zwemlessen starten op donderdag 12 september tot en met 5 december 2019, telkens op donderdag van 16.10 tot 16.55uur. (geen les op 3/10 –28/11)

Prijs voor de 10 lessen bedraagt € 60,00 voor inwoners en € 80,00 voor niet-inwoners.

Daar is de grote vakantie! Heel wat inwoners trekken er op uit voor een welverdiende vakantie. Maar vergeet zeker ook je woonplaats niet als je van een glaasje cava geniet in het zuiden van Frankrijk, een glas sangria in Benidorm of een pilsje op een camping aan de kust of de Ardennen. Of wie weet geniet je van eigen schoon in onze streek. In alle geval, laat zeker niet na om onze dienst communicatie een vakantiekaartje te sturen!

Nieuw omruilvoordeel Uitpas: een kinepolis 2D voucher voor 10 punten!
Je kan die omruilen in de bib, bij de vrijetijdsbalie van het stadhuis en buurthuis De Kier.
(Let op: Wel slechts 1 ticket per persoon mogelijk!).

Uit in Vlaanderen

Elke derde dinsdag van de maand kunnen mantelzorgers uit onze stad terecht in mantelzorgcafé Allabadinne. Ze ontmoeten er andere mensen die voor een naaste zorgen en bij een gezellige babbel en luisterend oor, kunnen ze ook veel leren over verschillende thema’s. Annie Verhaeghe is ook elke keer van de partij. Zij is als sinds 3 jaar mantelzorgster voor haar man Robert.