Nieuws - meest recent

Twijfel je om je kandidaat te stellen voor de verkiezing van Tabaksfee 2019? Tabaksfee 2018 Kelly Burggraeve wil jou alvast overtuigen.

Waarom zou je iemand aanraden om deel te nemen aan de verkiezingen?

mei
25

Tickets: € 10
Datum: maandag 25 mei 2020 om 20u30
Plaats: 't Kapittel, Ooievaarstraat, Wervik

Bestel tickets

apr
25

Zeg maar Eric & Filip! 

Ambiancebeest bij uitstek Filip Bollaert en zijn wijze meester gitarengek Eric Melaerts. 

De klassiekers natuurlijk maar ook wat vergeten pop pareltjes . 

Kunde en kierewieterij !

mei
08

‘De Droom van Philo’
Het onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal van televisie

In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is.

feb
14

Weidse filmmuziek en sprankelende pop

Met ‘Cartes Postales’ presenteert Isolde Lasoen haar langverwachte debuutplaat. Een rijke plaat vol prachtige melodieën, verleidelijke stemmen, heerlijke backing vocals en schitterende arrangementen. Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse zomeravonden. Live speelt Lasoen nog steeds met haar vertrouwde ‘Bens’, al heet haar soloproject voortaan gewoon Isolde. De blazerssectie kan deze keer ook niet ontbreken.  

nov
14

Een zanger moet trachten pijn te verzachten
3 decennia van Liefde

mrt
03

Na de Amerikaanse Burgeroorlog worden de slaven bevrijd. Tot dan kenden de meeste slaven enkel de microkosmos van de plantage. Tegen het eind van de 19de eeuw zwerven duizenden zwarten door de uitgestrekte, haast eindeloze vlaktes van het zuiden van Amerika, op zoek naar werk. Deze nieuwe, vrije en ontspannen en vaak solitaire situatie levert een volledig nieuwe muziekstijl op: blues. In deze reeks beperken we ons tot de geschiedenis van dit muziekgenre in de Verenigde Staten van Amerika en Europa. Je staat stil bij het ontstaan van blues en je overloopt de belangrijkste bluesstijlen.

mei
19

Wijn en Romeinen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het moderne woord ‘wijn’ komt overigens van het Romeinse woord ‘Vinum’. Het historische begin lag in 735 v. Chr., toen Romulus de stad Rome stichtte. Doorheen de eeuwen groeide de stad en werden rond Rome heel wat wijngaarden aangelegd. Wijn was een belangrijk en noodzakelijk deel van het dagelijkse leven. Wijnbouw was in die tijd dan ook een belangrijke economische activiteit.

nov
06

Een dia reportage over de wederopbouw in Wervik door Rudy Vandamme

De laatste Duitse troepen trokken in oktober 1918 de stad uit. Britten wandelden Wervik binnen. Ondertussen verkenden al enkele inwoners, die in juni 1917 geëvacueerd waren naar Oost-Vlaanderen, Antwerpen maar vooral Limburg en Brabant, de Leiestad. Ze vonden er vooral vernieling. Ze sliepen op de ruïnes van hun huis en gingen op zoek naar al wat nog bruikbaar was voor beschutting.

mrt
29

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur

geregisseerd door Chris Renaud
met de stemmen van Patton Oswalt, Eric Stonestreet en Kevin Hart