Nieuws - meest recent

Vanaf 7 april maakt het Nationaal Tabaksmuseum een volledige tentoonstellingszaal vrij voor het werk van Carll Cneut. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt hij een selectie uit zijn vroegere werken en … stelt hij ook met nooit eerder geziene schilderijen en schetsen tentoon. Zijn fantasierijke werken zijn pareltjes voor zowel kinderen als volwassenen. Hou de website en de facebookpagina van het museum in de gaten voor verschillende activiteiten die gekoppeld worden aan de tentoonstelling “Carll Cneut”.

WANNEER: Van zondag 7 april tot zondag 3 november 2019

Op maandag 11 maart om 19.30u wordt in het gemeenschapscentrum De Gaper, Sint-Denijsplaats in Geluwe een nieuw bestuur en een voorzitter gekozen voor een periode van 6 jaar.

 

 

 

Op donderdag 7 maart 2019 ontving de heer Dirk Decuypere de Sovereign’s Medal for Volunteers. Door de Governor General of Canada in Ottawa werd op 8 november 2018 aan de heer Dirk Decuypere de Sovereign’s Medal for Volunteers toegekend. Deze Canadese onderscheiding wordt gegeven aan vrijwilligers die belangeloos en langdurig een opvallende prestatie neerzetten in het belang van de Canadese gemeenschap.

feb
25

Een wandelroute leidt je langs de werken van Marleen, Annemie en Daan.

Marleen Verbeke studeerde in 1976 af als regentes plastische kunsten in het Sint-Lucas en werkte sindsdien onafgebroken als leerkracht in Kortrijk, Wervik en de wijde omgeving. Door haar technische bagage en de bewondering voor vele kunstvormen gaat Marleen steeds op zoek naar soberheid en eenvoud. Zij speurt steeds naar rust en onrust, alsook naar het naar buiten brengen van natuur en fantasie.

mei
27

Tickets: € 10
Datum: maandag 27 mei 2019 om 20u30
Plaats: 't Kapitel, Ooievaarstraat, Wervik

Bestel tickets

feb
10

Al op zesjarige leeftijd stond Rony Verbiest op de planken van het bekende café De Accordeonist, dat gerund werd door zijn vader. Het was het begin van een creatieve muzikale carrière waarin accordeons, drums en saxofoons centraal stonden. Hij raakte al snel in de ban van de jazzmuziek en musiceert nog steeds in allerlei jazzformaties en bigbands. Ook staat hij regelmatig op het podium met Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire. Daarnaast componeert hij ook zijn eigen muziek op accordeon.

mrt
30

Van waar komt ons Werviks dialect?
Waarin is ons dialect zo verschillend van andere West-Vlaamse dialecten?
Hebben we woorden en gezegden die elders niet (of bijna niet) gekend zijn?
Hebben we een speciale uitspraak?

Professor Magda Devos (van de Gentse Universiteit) weet er meer over.

Bezorg ons vooraf uw lijstje met Werkvikse Koet’nanche (woorden, gezegden,…), bij Bernard Delvoye, Draperiestraat 8, Wervik, delvoye.bernard@skynet.be.
Professor Devos zal een selectie te lezen krijgen.

jan
21

Winter 1918. De eerste families uit Wervik zijn teruggekeerd uit Brabant, Limburg en Oost-Vlaanderen. Er is nauwelijks nog een spoor van de Duitse troepen. Wel zijn er 935 woningen volledig vernield en 1.014 deels beschadigd.
Roger V. Verbeke en Steven Masil wandelen door het centrum van Wervik en vertellen het verhaal van de beschietingen van 1917, de gedwongen uitwijking van de Wervikse bevolking en de terugkeer eind 1918.

jan
14

Dirk Decuypere en Steven Masil nemen jullie mee op een wandeling door het Geluwe van 1918. De Duitsers hebben zich teruggetrokken en de eerste inwoners van Geluwe keren terug naar hun geboortegrond. Meer dan 800 Geluwse gezinnen verloren hun woning door de oorlogsgebeurtenissen in 1917.

De wandeling handelt over de toenemende druk van de Britse troepen op de Duitse stellingen, de gedwongen uitwijking van de Geluwse bevolking naar onder meer Brabant en de terugkeer naar Geluwe.