Buren bij kunstenaars

Gepubliceerd op Maandag 14 september 2020
17 oktober 202018 oktober 2020
buren bij kunstenaars

Open atelierweekend in Zuid-West-Vlaanderen

Buren bij Kunstenaars is het jaarlijkse open-atelierweekend voor kunstenaars in West-Vlaanderen. Dit jaar is er geen West-Vlaamse editie omdat er aan een nieuwe formule wordt gewerkt tegen 2021. Zuidwest sloeg de handen in elkaar met alle 13 steden en gemeenten in de regio om toch als overgang binnen de regio Buren bij Kunstenaars te organiseren!

Beeldende kunst is springlevend, en ze is overal waar je ze niet verwacht. Buren bij kunstenaars is daar het bewijs van: op 17 en 18 oktober laten niet minder dan 300 Zuid-West-Vlaamse artiesten je hun werk zien, en als je geluk hebt mag je meteen ook eens binnengluren in hun atelier.

De locaties zijn open van 10 tot 12 en van 14 tot 18u.

Beeldhouwers, schilders, glaskunstenaars, keramiekers, fotografen, tekenaars ... Ze wonen allemaal in je buurt. Bovendien gooien ook heel wat collectieven, kunstacademies en verenigingen hun deuren open voor nieuwsgierige pottenkijkers.

In deze brochure vind je alle deelnemende kunstenaars terug. Soms ontvangen ze je in hun eigen atelier. Maar je vindt even goed groepstentoonstellingen, en sommige kunstenaars exposeren bij een lokale handelaar of ondernemer!