Bram Fournier & The Bone Project

Gepubliceerd op Maandag 01 juni 2020
04 oktober 2020
bram fournier

 

The Bone Project is een ensemble dat werd opgericht in 2001 door drie Belgische vooraanstaande trombonisten: Jan Smets, Geert De Vos en Ben Haemhouts. Hoewel drie trombonisten aan de basis liggen van ‘The Bone Project’ wordt dit ensemble naargelang de bezetting van het repertoire aangepast. In 2009 werd het ensemble verder uitgebreid tot een trombonekwartet, wat de mogelijkheden in stijlvariatie en repertoire enkel nog vergrootte.

‘The Bone Project’ laat in de naam al een zekere dubbelzinnigheid vermoeden. Enerzijds wordt op een luchtige manier een allusie gemaakt op de trombone door het gebruik van de Amerikaanse uitdrukking ‘bone’. Anderzijds staat ‘Project’ voor een meerzijdig concept wat zo ongeveer alle mogelijkheden open laat.

Bram Fournier - Trombone

Bram Fournier is solo-trombonist bij het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en verbonden aan het blazersensemble I Solisti, waarmee hij kamermuziek brengt en jonge talenten coacht. Daarnaast is hij regelmatig te gast bij het Hermesensemble, Belgian Brass, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Nationaal Orkest België en Casco Phil. 

Deze voorstelling is een organisatie van Akoestiek en GC Forum.


Tickets: € 12, gratis voor leden van Akoestiek
Datum: zondag 4 oktober 2020 om 11u
Plaats: GC Forum, Speiestraat 16, 8940 Wervik