Nieuws - meest recent

Auteur Hervé Deleu stelt op 9 november zijn nieuw boek “De vissende hond” voor in de bibliotheek van Wervik. Het boek vertelt het verhaal van een man op leeftijd die in paniek slaat als hij dingen ziet die er niet zijn. Hij denkt meteen dat hij een hersentumor heeft, laat alles vallen en wil genieten van de laatste weken die hij te leven heeft." Deze roman zal vanaf 13 november te ontlenen zijn in de bibliotheek.

In het kader van 30 jaar bib komt ‘Ish’ Ait Hamou op zaterdag 10 september om 11u00  voorlezen en vertellen uit eigen werk. Deze creatieve duizendpoot is bij het grote publiek is vooral bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance, maar heeft ook al enkele romans op zijn naam staan.

De stedelijke openbare bibliotheek viert dit jaar haar 30e verjaardag en dit kunnen wij niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Daarom zijn er dit jaar tal van activiteiten om onze lezers te verwennen. Wij hebben hierbij een programma opgesteld waarbij wij denken dat er voor iedereen wel wat interessants te beleven valt.

Naast een plaats waar boeken en andere materialen ontleend kunnen worden is de bibliotheek ook een plaats voor rust en studie. Voor wie in stilte, maar toch samen met andere studenten wil studeren opent de bibliotheek haar polyvalente ruimte voor de studenten tijdens haar openingsuren. Tot het einde van de blok- en examenperiode kunnen de studenten in de bib terecht om te studeren. Er is gratis Wifi en drank voor onze studenten.

In toenemende mate wordt op scholen en bibliotheken gebruik gemaakt van zogeheten kamishibais. Uitgaande van vertelplaten en een vertelkastje (Kamishibai), wordt het verhaal verteld. Hierdoor wordt het voorlezen van een prentenboek een bijzondere ervaring: voor voorlezer en luisteraar!

De bibliotheek beschikt momenteel over zo'n 3-tal kamishibaikastjes en een 10-tal verschillende verhalen voor het theatertje. Deze kunnen kosteloos ontleend worden voor een 4-tal weken. Meer uitleg krijg aan de infobalie van de bibliotheek.