Nieuws - meest recent

Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig!
Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag je het niet meer gebruiken.
Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren.
Ga zorgeloos op reis: laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

De stad Wervik heeft een overeenkomst met het dierenasiel van Komen om het zwerfkattenprobleem op een diervriendelijke en effectieve manier te beheersen.

Nieuw omruilvoordeel Uitpas: een kinepolis 2D voucher voor 10 punten!
Je kan die omruilen in de bib, bij de vrijetijdsbalie van het stadhuis en buurthuis De Kier.
(Let op: Wel slechts 1 ticket per persoon mogelijk!).

Uit in Vlaanderen

Elke derde dinsdag van de maand kunnen mantelzorgers uit onze stad terecht in mantelzorgcafé Allabadinne. Ze ontmoeten er andere mensen die voor een naaste zorgen en bij een gezellige babbel en luisterend oor, kunnen ze ook veel leren over verschillende thema’s. Annie Verhaeghe is ook elke keer van de partij. Zij is als sinds 3 jaar mantelzorgster voor haar man Robert.

De detailhandel is voortdurend in beweging, onder meer door de digitalisering. Je kan bij de pakken blijven zitten of ... je kan mee op de “online-trein” springen!
Op de brainstormavond met een 60-tal handelaars eerder dit jaar bleek er nood te zijn aan duidelijke informatie over online-marketing en het inzetten van sociale media voor je zaak.
Om aan deze vraag tegemoet te komen organiseert Stad Wervik vijf opleidingsessies, dit met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan vanaf 14 september (00u00) snel in voor de Junior Techniekacademie. 

In groep maak je onder begeleiding van 2 techniekmentoren 5 technische projecten: een houten kapstok, een super snel wagentje, een molen en race-auto met LEGO, een eigen pennenzak uit vilt en je mag een robot programmeren. 

Vragen over het beheer of onderhoud van je bos? Nood aan ondersteuning bij de aanvraag van vergunningen of subsidies? Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Wat kost de aanleg van een bos en welke financiële ondersteuning kan je krijgen? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord.

Hete zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Zorg ervoor dat jijzelf en anderen goed voorbereid zijn : voldoende drinken, koele plekken opzoeken of de eigen woning koel houden. Draag ook zorg voor anderen en hou een extra oogje in het zeil. Risicogroepen zijn baby's en kleine kinderen, ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen.

Ook bij de organisatie van een sportief of cultureel evenement is het belangrijk een aantal aanbevelingen in acht te nemen.

De belangrijkste tips op een rijtje:

Zuinig met water omspringen

Tijdens de warme  zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De groene grasmatten en kleurrijke bloemenperken worden rijkelijk besproeid, zwembaden worden gevuld voor een zomer vol waterpret. De Watergroep staat in jouw gemeente elke dag in voor de levering van lekker en gezond drinkwater.  We geven graag enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.

Een duurzame toekomst voor Wervik, Geluwe en Kruiseke

Wakkergem, een gemeente met meer toekomst en minder uitstoot. En waar goed leven samen gaat met duurzaamheid en zorg voor het klimaat. Zo’n toekomst kunnen we enkel bereiken door vele ideeën samen te brengen. Ook de jouwe!