Nieuws - meest recent

Woensdag 22 mei was er Dialoogcafé rond "Stad in verandering". Verschillende leden van verenigingen en raden namen deel aan ronde tafelgesprekken rond project Oosthove en Steenakker.

Proefproject
De paarse P+MD-zak maakte deel uit van een tijdelijk proefproject in Wervik. Dit wordt nu afgerond en bestendigd. De paarse zakken verdwijnen en worden omgedoopt tot “de nieuwe blauwe zak”. Vanaf 1 juni start dit nieuwe verhaal.

Wat mag er in de nieuwe blauwe zak?

Sinds 8 mei zoemen er bijtjes in onze stadstuin. Deze werden voorzien door Dieter Deleu van imkerij Honeybeez (https://honeybeez.be/).
Enkele leuke weetjes:

Mirom Roeselare leverde, zonder medeweten van stad Wervik en Mirom Menen, verkeerdelijk blauwe zakken die worden verdeeld voor verkoop aan warenhuizen. Hierdoor zijn er zowel blauwe en paarse zakken in omloop, waaronder ook de oude blauwe zakken. Beide zakken, alsook deze die nog in de kasten liggen, mogen gebruikt worden.

De 8ste Week van de Valpreventie vindt plaats van 22 t.e.m 28 april 2019 en wordt georganiseerd door het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van deze week op valangst. Meer info op www.valpreventie.be

De openbare markten hebben het niet makkelijk, ook in Wervik. Het laatste jaar werden heel wat marktplaatsen opgezegd zonder dat die konden worden ingevuld. Daarom nodigde stad Wervik de marktkramers uit voor een overleg.

Eén van de gewenste maatregelen die uit het overleg naar boven kwam, was de herschikking van de markt.

Met die insteek ging dienst feestelijkheden aan de slag en werd een nieuw marktplan opgesteld en gepresenteerd aan de marktkramers. Het nieuw plan werd enthousiast onthaald.

Op dinsdag 2 april komt de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn opnieuw samen.
Klik hieronder om de agenda's te bekijken.

 

Agenda gemeenteraad

Agenda raad voor maatschappelijk welzijn

Waar: Doornkapellestraat van 25-03-2019 tot 29-03-2019.
Wie: Baptist Wyckhuys
Wat: Frezen, asfalteren

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik.

Drink jij wel eens kraantjeswater?

Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen.

Luxe in huis