Afval in Wervik : hier is de grens !

Onder deze titel gingen de Wervikse scholen aan de slag met het thema afval.  Het afval stopt namelijk  niet aan de grens, maar de kinderen willen het zwerfvuil heel graag een halt toeroepen !

Dankzij een samenwerking tussen de stad Wervik, de provincie West-Vlaanderen en de organisatie Djapo, gingen alle 4de leerjaren aan de slag rond dit actuele thema.  Zeker 250 kinderen en hun leerkrachten hebben zich hier voor ingezet ! De klassen in Wervik, Geluwe en Kruiseke waren bereid om in de klas een workshop van Djapo te laten doorgaan.  Leerlingen onderzochten daarbij hoe de plastic soep gevormd wordt en wat er aan kan gedaan worden.

Daarnaast ging de lokale magneetvisser Jimmy in de klassen op bezoek om te vertellen over zijn hobby, en op welke manier hij ook met zwerfvuil in contact komt.  De kinderen kregen daarnaast ook de kans het recyclagepark en de Wereldwinkel te bezoeken, waar een aantal voorbeelden te zien zijn van welke gebruiksvoorwerpen er zoal gemaakt kunnen worden met afvfal.  Er was ook de mogelijkheid om de werkgroep "Proper Wervik" in de klas te laten komen zodat zij iets konden vertellen over hun werking.

Als kers op de taart volgde op vrijdag 19 oktober een slotmoment in GC Het Forum.  Hun oproep tegen zwerfvuil weerklonk luid !

De kunstwerken die de klassen maakten, worden tot en met 19 november tentoongesteld voor het grote publiek in de bibliotheek !

 

 

Aangemaakt op: 23/10/2018