Nieuws - meest recent

Hete zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Zorg ervoor dat jijzelf en anderen goed voorbereid zijn : voldoende drinken, koele plekken opzoeken of de eigen woning koel houden. Draag ook zorg voor anderen en hou een extra oogje in het zeil. Risicogroepen zijn baby's en kleine kinderen, ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen.

Ook bij de organisatie van een sportief of cultureel evenement is het belangrijk een aantal aanbevelingen in acht te nemen.

De belangrijkste tips op een rijtje:

Zuinig met water omspringen

Tijdens de warme  zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De groene grasmatten en kleurrijke bloemenperken worden rijkelijk besproeid, zwembaden worden gevuld voor een zomer vol waterpret. De Watergroep staat in jouw gemeente elke dag in voor de levering van lekker en gezond drinkwater.  We geven graag enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.

Een duurzame toekomst voor Wervik, Geluwe en Kruiseke

Wakkergem, een gemeente met meer toekomst en minder uitstoot. En waar goed leven samen gaat met duurzaamheid en zorg voor het klimaat. Zo’n toekomst kunnen we enkel bereiken door vele ideeën samen te brengen. Ook de jouwe!

Zaterdag 15 juni vinden de "12 uren van Wervik" plaats. Naar aanleiding van dit evenement zijn van vrijdag 14 juni vanaf 18 uur tot en met zaterdag 15 juni om 24 uur enkele maatregelen van kracht:

Parkeerverbod

Vanaf 1 juli vindt de speelpleinwerking in Geluwe plaats in de Sint-Jorisschool, Kloosterstraat 15 in Geluwe.

Het Woon en Zorgbedrijf zoekt een  

Maatschappelijk Werker ouderenzorg B1-B3 halftijds contractueel

 

Functieomschrijving

Als maatschappelijk werker organiseer je de opnames van de kandidaat-bewoners van onze woonzorgcentra en bezorg je hen alle nodige info. Je zorgt voor de administratieve afhandeling en opvolging van de dossiers. Je maakt ook deel uit van het multidisciplinair overleg.

 

Kennis en profiel

Beeldkwaliteitsplan en circulatieplan Geluwe: infomomenten

Beeldkwaliteitsplan

In Wervik en Geluwe zullen binnekort enkele glasbollen worden vervangen.

 

De zomervakantie komt eraan, en ook voor de kinderen valt weer heel wat te beleven.
Jong en oud kunnen kiezen uit heel wat leuke activiteiten. Bekijk onze folders alvast hieronder.

Het KMI voorspelt vanaf deze namiddag zwaar onweer met kans op hevige neerslag, zware windstoten en hagel. Van 17 uur tot omstreeks 23 uur geldt in heel het land code oranje. Het nummer 1722 is actief voor niet-dringende interventies van de brandweer voor stormschade en/of wateroverlast. Gebruik het noodnummer 112 in levensbedreigende situaties.