Nieuws - meest recent

Maak kennis met de meer dan 40 sportclubs in Wervik-Geluwe in onze gloednieuwe brochure!

brochure_sportclubs_2019.pdf

Werkvrouw/werkman (halftijds, E1-3, contractueel)

Functieomschrijving

Je staat in voor het onderhoud van de gebouwen van het Woon- en Zorgbedrijf Wervik. Naast de publieke ruimtes reinig je ook de kamers en het sanitair van de residenten binnen onze woonzorgcentra. Weekendwerk en werken op een feestdag schrikken jou niet af.

 

Kennis

Keukenhulp M/V (deeltijds, E1-3)

Functieomschrijving

Je staat in voor de correcte uitwerking van deeltaken opgedragen door de chef-kok/kok bij de bereiding van maaltijden. Je zorgt voor een mooie presentatie van de maaltijden. Je helpt mee bij het poetsen en hygiëne van de keuken. Een belangrijke hoofdtaak blijft de afwas. Je staat ook in voor een correcte verwijdering van afvalproducten.

 

Kennis

Vorig jaar keurde de Vlaamse Regering het Actieplan asbestafbouw goed. Dit Actieplan streeft naar een asbestveilig Vlaanderen.

Zorgkundige niveau C1-2 (halftijds/voltijds) 

 Functieomschrijving

Je werkt nauw samen met de collega’s voor een getrouwe uitvoering van het individuele zorgplan. Je bent in staat om de bewoners een zo aangenaam en comfortabel mogelijk verblijf te bieden, vanuit een bewonersgerichte aanpak die op respect gebaseerd is.

 Kennis

Het afsluiten van de Leiebrug naar aanleiding van het kermisweekend in Wervik wordt aangepast. Vorig jaar werd de Leiebrug afgesloten om redenen van werken in de St. - Medardusstraat. Het was de bedoeling om het dit jaar opnieuw te doen.  ‘Dit voor de veiligheid van onze festivalgangers en de bezoekers aan onze Wervikse Zomerkermis’, aldus Burgmeester Youro Casier (sp.a). 

Er kwamen wat reacties van lokale handelaars en inwoners omtrent het afsluiten van de brug van vrijdag 16 augustus tot en met dinsdag 20 augustus. 

De stedelijke jeugdwerking heeft er al een drukke zomervakantie op zitten.  

Ook nu, midden de zomervakantie, garanderen we dagelijks een uitgebreid zomeraanbod: terwijl de speelpleinwerking gans de vakantie open blijft in Wervik,  centraliseren we de kinderopvang Sloeber tijdens die periode in Geluwe. Voor wie ’s middags van Sloeber naar de speelpleinwerking wil, organiseren we vervoer. Verder is er elke weekdag een SWAP activiteit voor tieners.

Op dinsdag 20 augustus zal het recyclagepark in de Robert Klingstraat in Wervik uitzonderlijk gesloten zijn. Normaal is het park dan open van 13 tot 18 uur, maar de Robert Klingstraat maakt die dag deel uit van het parcours van een wielerwedstrijd en is daarom afgesloten voor alle verkeer. Daarom is beslist het recyclagepark voor die dag uitzonderlijk te sluiten. Inwoners van Wervik kunnen die dag wel terecht op de recyclageparken van, Geluwe, Lauwe en Gullegem (Nijverheidslaan).

Vanaf woensdag 21 augustus is het recyclagepark dan weer open conform de vertrouwde openingsuren.

De huidige warmteperiode loopt op zijn einde. Vanaf morgen, zaterdag 27 juli 2019, worden in Ukkel temperaturen 25°C en lager voorspeld. De waarschuwingsfase wordt morgen dan ook beëindigd.

Maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen kunnen teruggeschroefd worden. Wie een intern warmteplan heeft geactiveerd, mag dit stopzetten.

Denk eraan om binnenruimtes goed te verluchten zodat ook de binnentemperatuur kan dalen.

Hartelijk dank voor de talrijke initiatieven en maatregelen die jullie namen om de kwetsbare doelgroepen te beschermen tijdens deze warmteperiode.

De Eurometropool Lille – Kortrijk – Tournai en haar 14 partners lanceerde op 1 juli « Open Call for Ideas ».

Het is een wedstrijd die als doel heeft concrete ruimtelijke inrichtingsvoorstellen uit te werken binnen het Blauwe Park, netwerk van zachte ruimtelijke verbindingen, die de mens verbindt met het water en de natuur.