Lichtwandeling 'Altijd wat te vieren' - 25 jaar Carll Cneut

29 oktober 202107 november 2021
Lichtwandeling Carll Cneut

Internationaal gevierd illustrator en Werviks ereburger Carll Cneut is 25 jaar aan de slag. Naar aanleiding van deze feestelijke gebeurtenis bracht uitgeverij Querido in oktober het nieuwe boek 'Altijd wat te vieren' uit met illustraties van Carll gecombineerd met gedichten van verschillende auteurs. De publicatie vormde de basis voor een kleurige lichtwandeling waarmee het stadsbestuur wil uitpakken om dit jubileum in de kijker te zetten.

De lichtwandeling brengt de wondere dierenwereld van Carll tot leven. Ze start aan het Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63) en brengt je langs 4 locaties waar je de lichtanimaties kan bewonderen (Tabaksmuseum, omgeving grensbrug, stadhuis en Sint-Medarduskerk). De wandellus (2 km) kan je gratis afstappen of combineren met een (betalend) bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling met de nieuwe schilderijen voor het boek 'Altijd wat te vieren' in het Tabaksmuseum. Bij een bezoek aan de tentoonstelling ontvang je een geïllustreerd wandelkaartje.

Opgelet:
Het Tabaksmuseum en het toeristisch infokantoor hanteren aangepaste openingsuren tijdens de herfstvakantie. Het is van vrijdag 29 oktober t.e.m. zondag 7 november doorlopend te bezoeken van 14 tot 22 uur (uitzonderlijk ook op maandag).

 

Koop nu jouw tickets:

Tickets  Tabaksmuseum & Cneut-expo (29/10 t.e.m. 7/11)

Carll Cneut

Activiteiten in de rand

 

Geanimeerde wandeling

Op zaterdagavond 6 november zorgen we voor extra beleving met fascinerende licht- en vuuracts op het traject van de wandeling. Maak er een sfeervolle avond met het gezin, familie of vrienden van en reserveer optioneel de culinaire toer met 7 heerlijke streekgebonden hapjes en drankjes onderweg. Deelname kost € 15 voor volwassenen en € 7,5 voor kinderen <12 jaar (incl. bezoek aan Cneut-expo in Tabaksmuseum) => vooraf inschrijven (uiterlijk 3 november)!

Tickets geanimeerde wandeling 06/11 

Signeersessie

Wil je Carll persoonlijk ontmoeten en een uniek, gepersonaliseerd exemplaar van zijn boek? Kom dan zeker naar de signeersessie op donderdagavond 4 november van 18 tot 19.30 uur in Erfgoedcentrum De Briekenmolen (Koestraat 65, Wervik)

Heb je zijn nieuw publicatie nog niet in je bezit? Geen nood: ze kan ter plaatse aangekocht worden.

Creatief aan de slag!

Kinderen die deelnemen aan de tekenwedstrijd maken kans op een gesigneerd boek van Carll. Deelnemingsformulieren vind je tijdens de herfstvakantie in de bib van Wervik & Geluwe en in het Tabaksmuseum. Kinderen die lagere school lopen in Wervik, Geluwe en Kruiseke krijgen sowieso een exemplaar mee naar huis.

In de bibliotheek van Wervik zal een themastand ingericht worden waar de bezoeker kennis kan maken met het inmiddels uitgebreide oeuvre van de illustrator.