Gratis infosessies mobiliteit en energiebesparing

Gepubliceerd op Dinsdag 17 januari 2023

WONING ENERGIEZUINIGER MAKEN? EEN DUURZAME TOEKOMST?
Onafhankelijke experts geven je tijdens deze gratis infosessies praktische tips en informatie in mensentaal. Nadien ben je zeker welke ingrepen en investeringen de juiste zijn.

• Dinsdag 24 januari: Snelle energiebesparing
19u30 in GC Gilwe, Wervikstraat 39, Geluwe

www.fluvius.be/energiefit
Wil je met weinig moeite en zonder grote investeringen geld besparen op jouw energiefactuur? Een energiespecialist geeft praktische info over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en info over de digitale meter. Hiermee kan je meteen vlotjes aan de slag en kan je enkele honderden euro per jaar besparen.

• Maandag 6 februari: Autodelen
19u30 in de raadszaal van het stadhuis, Wervik

Inschrijven: mobiliteit@wervik.be
Rij je niet elke dag met de auto? Dan kan autodelen iets voor jou zijn! Bij autodelen gebruik je een auto wanneer je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig, dan kan deze door iemand anders worden gebruikt. Logisch toch? Goed nieuws! De stad Wervik start met een proefproject autodelen!
Je kan een deelauto (Fiat 500) gebruiken zodat je zelf geen (extra) auto hoeft te kopen. Deze wagens bevinden zich op een vaste toegewezen parkeerplaats. In Wervik is dit op de parking van Ooievaarsstraat 24 (stadhuis) en in Geluwe op de parking aan de Sint-Denijsplaats.
Om je vertrouwd te maken met de werking van het autodelen, heten wij je van harte welkom op een gratis infosessie die we samen organiseren met autodeelaanbieder Claus Mobility uit Geluveld.
Inschrijven via dienst leefomgeving@wervik.be of 056 95 20 04
Link informatie: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/infosessie-autodelen-in-wervik/…

• Woensdag 8 februari: Duurzame mobiliteit en autodelen
19u30 in GC Gilwe, Wervikstraat 39, Geluwe

Vind je autodelen een cool concept, maar weet je niet zeker of het iets voor jou is en wil je dat graag ontdekken? In de sessie ‘Duurzame mobiliteit’ krijg je te horen welke alternatieven er zijn voor een (eigen) auto, uitleg over mobipunten en duurzaam vervoer. Staat je fiets stof te vergaren in het tuinhuis? Met superhandige apps en websites leer je om veilige fietsroutes te plannen in binnen- en buitenland. + info sessie 6 februari

• Maandag 13 februari: Zin en onzin over zonnepanelen
19u30 in GC Gilwe, Wervikstraat 39, Geluwe

Denk je eraan om zonnepanelen te plaatsen, maar weet je niet of dit nog zin heeft? Je krijgt een antwoord op al jouw vragen. Ontdek of je woning genoeg zonlicht krijgt. Hoe kies je de juiste richting? Wat is energiedelen? Is een thuisbatterij een goeie investering? En hoe zit dat nu met die premies?

• Dinsdag 28 februari: Nieuwe ramen en muurisolatie
19u30 in GC Gilwe, Wervikstraat 39, Geluwe

Je woning isoleren is de meest efficiënte manier om je woning energiezuiniger te maken. Waar moet je op letten als je nieuwe ramen kiest? Kies je voor hoogrendementsglas of drievoudige beglazing? Plaats je de isolatie aan de buiten- of binnenkant of in de muur? Welke afwerking kan je kiezen? Heb je een vergunning nodig? Inschrijven? www.fluvius.be/energiefit of via dienst Leefomgeving Wervik op 056 95 20 04.