15 februari 2022
ik maak het aan juni

Eerste hulp bij webshop

Samen over de drempels van de webshop

De diensten Vrije Tijd, Welzijn en Buurtwerking De Kier slaan de handen in elkaar om iedereen over de drempels van de webshop te helpen.

De webshop van Stad Wervik (www.wervik.be/webshop) is de digitale weg om je in te schrijven voor activiteiten en tickets te kopen. Meestal kun je hiervoor ook bij de balie Vrije Tijd terecht, maar voor sommige dingen is het gebruik van de webshop echt een verplichting.

Omdat we ervoor willen zorgen dat iedereen mee is en dat elke inwoner kan deelnemen aan alle activiteiten die we aanbieden, organiseren we de workshops ‘Ik maak het aan’.

Tijdens deze workshops komen de volgende zaken aan bod:

 • Hoe maak ik een profiel aan voor de webshop?
 • Hoe schrijf ik mij (of mijn kinderen) in voor een activiteit via de webshop?

Tijdens de workshops wordt daarnaast extra uitleg gegeven over het gebruik van de UiTPAS. Onze medewerkers helpen jou bij het aanmaken van jouw profiel en helpen jou meteen ook bij het inschrijven (van jouw kinderen) voor bijvoorbeeld de jeugdactiviteiten (SWAPpas, Grabbelpas) tijdens de Krokus- en Paasvakantie, het bestellen van een ticket voor een voorstelling in GC Forum of het kopen van een kaartje voor een zwembeurt in ons Zwembad.

Elke deelnemer krijgt tot slot een handig pakketje met folders van de verschillende diensten mee (jeugd, sport, cultuur, toerisme, bibliotheek, verenigingen,…). En met de handige handleiding die je er bovenop krijgt, kun je nadien thuis zelf aan de slag!

  De workshop vindt plaats op volgende datum:

 • Dinsdag 14 juni 2022 

  •  van 16.00 tot 19.00u
  •  in Bibliotheek Wervik

Iedereen die wil leren werken met de webshop is welkom.

Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Neem wel je eigen eID (identiteitskaart -  ) en je GSM ( ) mee als je komt!

Je kunt voor meer info contact opnemen met de balie Vrije Tijd via het nummer 056 95 20 02.

UiTPAS

Kom je huis uit met ... UiTPAS Zuidwest!

In Wervik en Geluwe is het onmogelijk je te vervelen in je vrije tijd. Zowat in alle steden en gemeenten in de regio kan je terecht voor concerten, theater, een museumbezoek, film, workshops allerhande, zwembeurten al dan niet samen met de kinderen.

Met UiTPAS Zuidwest geniet je nu nog meer van dit eindeloze aanbod.  Je spaart punten telkens je deelneemt en die je bovendien kan inruilen tegen extra voordelen.

UiTPAS met kortingstarief

UiTPAS Zuidwest is ook beschikbaar voor mensen met een laag inkomen.  Je kaart kost maar 1 euro in plaats van 3. Bovendien kan je tot 80 procent korting krijgen voor UiTPAS-activiteiten. Meer info over UiTPAS aan kansentarief kan je verkrijgen bij Buurthuis De Kier, 056 95 26 49 of uitpas@wervik.be

Wie heeft recht op een UiTPAS met kortingstarief?

 • Binnen de sociale dienst van het OCMW: personen die een leefloon genieten, reguliere steunbarema’s, asielzoekers, cliënten in budgetbegeleiding/budgetbeheer/collectieve regeling van schulden.
 • Gezinnen die genieten van het sociale tarief voor de buitenschoolse kinderopvang ‘Sloeber’ en de huiswerkbegeleiding van het OCMW.
 • Personen uit Wervik in budgetbegeleiding/budgetbeheer/collectieve schuldenregeling (bv. bij CAW, advocaat, …).
 • Kinderen/jongeren binnen de bijzondere jeugdzorg in Wervik (De Witte Berken, De Wijzer, Den Akker).
 • Kinderen/jongeren uit Wervik gekend bij de jeugdrechtbank en het comité bijzondere jeugdzorg.
 • Via de ziekenfondsen: personen/gezinnen die beschikken over het voorkeurtarief terugbetaling gezondheidszorgen: de rechthebbenden op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming (RVV) en personen die beschikken over het omnio-statuut.
 • Gezinnen/personen die onder de Europese armoedegrens leven. 

Alle info over de UiTPAS vind je terug op www.wervik.be/uitpas.

Kom je naar de workshop ‘Ik maak het aan’ en denk je dat je recht hebt op het kortingstarief met de UiTPAS? Neem dan even vooraf contact op met onze medewerkers via Buurthuis De Kier, 056 95 26 49.