Zwembad heropent de deuren vanaf vrijdag 4 december 2020

Ben je op zoek naar een alternatief voor het wandelen en het fietsen tijdens deze coronatijden? Zin in sportieve ontspanning in een veilige en rustige sfeer? Hunker je weer naar binnensport? Dan hebben we goed nieuws voor jou! We deden ons uiterste best om bij de éérsten te zijn om ons zwembad opnieuw te openen!

Vanaf vrijdag 4 december 17 uur kan je terecht in het zwembad om je conditie op peil te houden! Houd wel rekening met onderstaande veiligheidsmaatregelen genomen om je zwembadbezoek veilig te laten verlopen in coronatijden:

  • Houd afstand, ontsmet je handen, vermijd samenscholing en draag een mondmasker;
  • De cabines zijn genummerd. Neem tijdens het omkleden telkens hetzelfde kleedhokje. Het nummer is hetzelfde van je vestiairekastje;
  • Er zijn geen kapstokken;
  • De 4 gemeenschappelijke cabines worden op woensdagnamiddag en zondagvoormiddag gebruikt door de jonge gezinnen, die online gereserveerd hebben. Zij krijgen de sleutel van de gemeenschappelijke cabine;
  • Het is verplicht de doorloopdouches te gebruiken bij het binnenkomen van het bad. Na het zwemmen kan er niet gedoucht worden.

Je reserveert en betaalt je bezoek aan het zwembad via volgende link: Webshop Wervik.
Gekochte tickets kunnen niet terugbetaald worden.

Problemen met het reserveren? Bekijk onderaan deze pagina twee filmpjes die je op weg helpen of onze lijst met veel gestelde vragen. Lukt het nog steeds niet? Neem contact tijdens de openingsuren van het stadhuis met de dienst vrije tijd op het nummer 056 95 20 02.

Op basis van de VLAREM II wetgeving en uit veiligheidsoverwegingen vragen wij je om even geduld uit te oefenen en te wachten om het klein bad te gebruiken tot er 2 redders aanwezig zijn in de zwemhal.

Instructiefilmpje registreren op onze webshop

Bekijk hiernaast hoe je je kan registreren op onze webshop.

Instructiefilmpje online reserveren

Bekijk hiernaast onze handleiding om online je plaats in het zwembad te reserveren.

Veel gestelde vragen?


1. Ik wil graag baantjes zwemmen. Is dit mogelijk? Is vrij zwemmen toegestaan?

Ja dat is mogelijk. Er zijn twee categorieën: baantjes zwemmen en gezinszwemmen. Hieronder een tabel met een duidelijke uitleg:

Baantjes zwemmen

Gezinszwemmen

Bad

Groot bad

Instructiebad

Tijdspanne

1 uur (1 tijdsblok)

1 uur (1 tijdsblok)

Wanneer

Dagelijks tijdens de vastgelegde openingsuren van het zwembad*

Woensdagnamiddag, zondagvoormiddag en tijdens de kerstvakantie

Aantal per reservatie

1 persoon

1 gezinsbubbel (ouder(s) + kinderen jongeren dan 8 jaar)

Reservatie

Reserveer via webshop

Reserveer via webshop

2. Kan ik ook een zwembadbezoek reserveren voor iemand anders?

Het is jammer genoeg niet mogelijk om een zwembadbezoek voor iemand anders te reserveren. De andere persoon moet in het kader van contacttracing zichzelf registreren en ticket aankopen.

3. Ik heb een gezinsabonnement maar kon die niet gebruiken tijdens de sluiting?

Gezinsabonnementen worden verlengd met de periode van de duur van de sluiting.

4. Ik heb een beurtenkaart moet ik dan nog betalen voor mijn bezoek?

Nee. In de webshop heb je de mogelijkheid om beurtenkaart te kiezen als betaalmiddel. Breng zeker je beurtenkaar mee tijdens je bezoek.

5. Kan ik mijn zwembadbezoek telefonisch of via mail reserveren of?

In het kader van contact tracing en bestrijding van het corona-virus is het momenteel enkel mogelijk om je bezoek te reserveren via de webshop.

6. Hoeveel personen worden toegelaten in het zwembad?

Momenteel worden er maximaal 30 personen toegelaten in het zwembad.

7. Kan ik een beurtenkaart of gezinsabonnement kopen? Kan dit online?

Ja dit kan vanaf woensdag 2 december op onze webshop. Hiervoor ga je naar het tabblad ‘Verkoopsartikelen’. De beurtenkaart ligt een paar dagen later klaar aan de kassa van het zwembad.

Wanneer je een gezinsabonnement wilt bestellen, dien je vooraf de foto’s van alle gezinsleden, samen met het ingevulde document af te geven aan de kassa van het zwembad.

8. Wanneer is het zwembad gesloten in de kerstvakantie?*

Het zwembad is gesloten op maandag 7,14, vrijdag 25, zaterdag 26 en donderdag 31 december 2020.  Ook op 1 en 2 januari 2021 is het zwembad gesloten. Donderdag 24 en 31 december is het zwembad enkel in de namiddag open.