Grensleie zomerzoektocht (12.06 > 30.09.23)

12 juni 202330 september 2023
Cover brochure fietszoektocht Grensleie 2023

Ontdek op een speelse manier de nieuwe Grensleie fietsroute!

Samen met de collega's van Toerisme Grensleie (een samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van Dadizele-Moorslede, Menen, Wervik en Wevelgem) werkten we een leuke zomerse fietszoektocht uit langs de nieuwe provinciale Grensleie fietsroute (58 km). Op geregelde afstanden kan je via QR-codes die je inscant filmpjes bekijken die meer duiding geven bij de geschiedenis en identiteit van de grensregio. In sommige gevallen helpen ze bovendien om het antwoord te vinden op de vraag.  Breng je de uitdaging tot een goed einde, dan maak je kans op een mooie prijs! Wie weet sleep jij wel één van de 5 resto- en cadeaubonnen of 5 boxen met fietsnetwerkkaarten in de wacht?

PRAKTISCH:

  • Haal je wedstrijdformulier af bij ons toeristisch infokantoor (Koestraat 63) of download het via onderstaande knop.
  • Deelnemen is gratis en kan van 12 juni t.e.m. 30 september. Je antwoorden registreer je online.
  • Beschik je over een outdoor GPS-toestel? Download dan het GPX-bestand van deze lus via onderstaande knop, laad het op op jouw toestel en fiets zo in alle comfort.

Download het wedstrijdformulier

Download het GPX-bestand van de route

Registreer je antwoord

Schiftingsvraag zomerzoektocht Grensleie

TOELICHTING SCHIFTINGSVRAAG:

Geert Talpe (65 jaar - recreatief fietser) zal de Grensleie fietszoektocht deze zomer affietsen met een gewone, niet-elektrische koersfiets. In hoeveel tijd zal hij de route hebben afgelegd (in uren, minuten en seconden) inclusief het oplossen van de wedstrijdvragen?

De Knabbelkast
TIP:
Vergeet onderweg zeker niet halte te houden op één van de zonovergoten terrasjes & lekkere adresjes
Je komt ook verschillende leuke picknickplekjes tegen. Wist je dat je zowel in Wervik als in Dadizele een heerlijk lunchpakket kan afhalen in de Knabbel- of picknickkast? Het bevat niet enkel streeklekkers maar ook bestek, servies én een picknickdekentje. Zelf hoef je dus niets mee te brengen: lekker praktisch en zorgeloos genieten van het moment!

Met dank aan Dominiek Druart voor de opname en montage van de filmpjes.