Grensland werkt samen met Vanheede Environment Group aan “de Plastic Switch”

Gepubliceerd op Vrijdag 11 juni 2021
plastic switch

Veel te veel recycleerbare plastics worden door bedrijven nog steeds afgevoerd met het restafval. Dit is in principe niet toegelaten volgens de Vlarema-reglementering en kan leiden tot boetes; het kost uw bedrijf ook veel geld en is in deze tijden van grondstof-schaarste en klimaatimpact maatschappelijk niet langer verantwoord. 

Samen met Vanheede Environment Group biedt het Platform Grensland Menen-Wervik in het kader van het project Grensland is Circulair nu een circulaire oplossing om plastics volkomen legaal, goedkoper en met maximale recyclagemogelijkheden in te zamelen en collectief op te halen: de plastic switch!

Selecteer uw plastic-afval voortaan in zes aparte fracties en laat die samen tijdens dezelfde ophaalronde van het PMD-afval op vooraf ingeplande data ophalen door Vanheede en neem daarmee deel aan het unieke initiatief van de ‘Plastic Switch’.

De vijf plastiek fracties die apart in hiervoor speciaal ontworpen verpakkingen kunnen worden ingezameld en samen met de PMD-rolcontainer kunnen worden mee gegeven zijn:

  • LDPE folies (naturel – niet gekleurd)
  • LDPE folies (gemengd)
  • EPS (Isomo – piepschuim)
  • Harde kunststoffen
  • Plastic spanbanden (Polypropyleen en Polyethyleentereftalaat).

Voor elke fractie zijn fiches ter beschikking om uw medewerkers te informeren wat wel en niet in de zakken mag worden opgenomen.

Ook niet klanten van Vanheede kunnen aan deze plastic Switch deelnemen via het project Grensland is Circulair.

Om bedrijven kennis te laten maken met dit project ontvingen meerdere bedrijven reeds een gratis kennismakingspakket met folder en vijf verpakkingszakken. Op de Containerparken van MIROM Menen en Wervik staan ook nog kennismakingspakketten ter beschikking.

Bijkomend voordeel van deelname is dat u ook nog in aanmerking komt voor meerdere startpremies van Valipac en FostPlus.

Voor meer info kan je terecht op deze pagina

Meer details over kostprijs voor deelname, ophaaldata en indien Interesse om deel te nemen aan “De Plastic Switch”?: vraag eenvoudig en snel een offerte aan via www.vanheede.com

of bel +32 (0)56 521 621.