21-22 juni: nieuwe inzameling houten en plastic paletten

Gepubliceerd op Woensdag 08 juni 2022

Aan de eerdere collectieve inzamelingen van houten en plastic paletten op Grensland en de Wervikse bedrijventerreinen namen reeds en tiental bedrijven deel. hierbij werden reeds meer dan 600 paletten ingezameld. Na sortering en herstelling kunnen 85 % van de ingezamelde paletten als tweedehands pallet een nieuw leven krijgen. Dit bespaart heel wat hout en zorgde voor een nette opruiming bij de deelnemende bedrijven! Er werden ook plastiekverpakkingen opgehaald.

Het Platform Grensland Menen- Wervik zet de samenwerking met The Circle of Packaging verder en organiseert op 21 en 22 juni 2022 opnieuw een  collectieve ophaling van paletten. Bij deze inzameling kunnen opnieuw kleine hoeveelheden paletten gratis worden opgehaald. Heeft u grotere hoeveelheden paletten ter beschikking dan kan dit op afspraak en op afroep worden ingezameld in overleg met the Circle of Packaging.

De gratis actie richt zich naar alle bedrijven op Grensland, evenals bedrijven actief op de terreinen Klingstraat en Hoogweg in Wervik. 

Hebt u op dit ogenblik een aanbod van houten of plastic paletten?  neem dan deel aan deze gratis collectieve ophaalronde. U kunt zich aanmelden via bijgevoegd inschrijvingsformulier.

We focussen dus in eerste instantie op paletten:

  • Kunststof en hout
  • Alle afmetingen tot maximaal 1300x1300
  • Volumes tot +/- 50 paletten. – grotere volumes mogelijk op afspraak.

Hebt u andere houten of plastic verpakkingen dan kunt u dit eveneens meedelen en kijken we samen naar een mogelijke milieuvriendelijke en economische oplossing. Het betreft o.a. lege en gereinigde IBC’s, plastic vaten, plastic bidons, plastic kratten, palletboxen, … die niet als gevaarlijk afval worden gecatalogeerd. 

In september 2022 voorzien we een volgende  collectieve ophaalronde zodat u op regelmatige basis uw paletten kunt laten ophalen en hiervoor weinig opslagruimte moet voorzien. 

Paletten nodig ? Denk lokaal en circulair en kies tweedehandspaletten !

Deze actie  kadert in het project Grensland is Circulair waardoor het de bedoeling is om de paletten maximaal te hergebruiken in plaats van te vernietigen. Circle op Packaging sorteert de ingezamelde paletten in direct herbruikbare paletten, te herstellen paletten en paletten die niet meer kunnen hergebruikt worden. Deze laatste fractie wordt afgevoerd naar recyclagebedrijven voor materiaalhergebruik. 

We zetten met deze actie ook in op lokaal hergebruik van materialen om de ecologische impact van transport tot een minimum te beperken. De herbruikbare paletten wordt op het bedrijventerrein en in de directe omgeving aangeboden als tweedehandspaletten. Op die manier werken we optimaal aan een circulaire economie.

Interesse om tweedehandspaletten aan te kopen aan interessante voorwaarden? Meerdere formaten en kwaliteiten zijn beschikbaar. Contacteer Circle of Packaging en maak samen een interessante circulaire deal.

Meer info over de paletteninzameling en het tweedehandsaanbod bij:

Meer informatie  over het project ‘Grensland is Circulair’ en andere lopende acties zoals de inzamelingen van KGA, Pc’s en IT-materiaal, plastics, afgeschreven gebruiksgoederen, werkkledij en massief hout vindt u op de website www.grenslandcirculair.be .

Informeer ons ook over uw afvalprobleem! Dan zoeken we samen naar een circulaire oplossing!