14 – 16 december : nieuwe inzameling houten en plastic paletten

Gepubliceerd op Maandag 29 november 2021

Tijdens de twee vorige inzamelingen van houten en plastic paletten in juni en september maakten reeds acht bedrijven op Grensland en Wervik gebruik van deze gratis inzamelmogelijkheid. Na sortering en herstelling vonden alle nog bruikbare paletten een afzet als tweedehandspaletten bij bedrijven op het bedrijventerrein. Een mooi voorbeeld van circulariteit op ons bedrijventerrein.

In de periode 14 tot 16 december wordt in samenwerking met The Circle of Packaging een derde inzamelronde voor paletten georganiseerd.

Volgende paletten kunnen worden opgehaald:

  • Kunststof en hout
  • Alle afmetingen tot maximaal 1300x1300
  • Volumes tot +/- 50 paletten.

Grotere volumes paletten of afwijkende afmetingen kunnen eveneens opgehaald worden door The Circle of Packaging buiten deze collectieve ophaling. Dit gebeurt dan op afroep in onderling overleg met Peter Feys van The Circle of Packaging.

Maak van deze gelegenheid gebruik om uw opslagterrein voor het jaareinde nog even op te ruimen en schrijf in voor deze inzamelingsactie via het registratieformulier dat u hier kan downloaden en daarna doormailen naar onze parkmanager of naar The Circle of Packaging.

Hebt u andere houten of plastic verpakkingen dan mag u dit eveneens meedelen aan de parkmanager. Met het projectteam zoeken we dan samen naar een legale, milieuvriendelijke en economische oplossing. Het betreft o.a.  IBC’s, plastic vaten, plastic bidons, plastic kratten, palletboxen, … die niet als gevaarlijk afval worden gecatalogeerd. 

Meer info over deze inzameling en andere initiatieven die kaderen in het project “Grensland is Circulair” vindt u op de website www.grenslandcirculair.be

Graag vestigen wij er uw aandacht op de volgens de nieuwe Vlarema-wetgeving paletten niet meer mogen afgevoerd worden met het restafval ! Een extra reden dus om van deze selectieve inzamelingen gebruik te maken.