25 november 202227 november 2022

Eindelijk! Het is bijna zover. Eind november wordt het gloednieuwe GC Gilwe voor het eerst in gebruik genomen. De nieuwbouwsite is de grootste investering ooit voor stad Wervik. Het GC Gilwe moet een antwoord bieden op de vraag van de lokale verenigingen naar meer en modernere infrastructuur om hun activiteiten te ontplooien en biedt de mogelijkheid om het professionele culturele aanbod verder uit te breiden richting deelgemeente Geluwe. Naast een polyvalente zaal, een aantal ruime leslokalen en een moderne schouwburg herbergt de site ook het nieuwe honk voor het even nieuwe JOC De Metropool. 

De officiële opening van zo’n groot project kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Samen met een heleboel lokale verenigingen gingen we aan de slag om een volledig openingsweekend (25-26-27 november 2022) in elkaar te knutselen, met aandacht voor alle gebruikers en alle mogelijkheden die het nieuwe GC Gilwe biedt.

Het voorlopige programma van het openingsweekend vind je hieronder. Hou deze pagina en onze sociale media dus in de gaten!

VRIJDAG 25 NOVEMBER 2022 - ENKEL OP UITNODIGING

Tijdstip

Omschrijving Locatie Inschrijven/tickets
18u30 Mars van het St-Denijsplein tot aan GC Gilwe onder begeleiding van harmonie Sint-Cecilia St-Denijsplein  
18u45 Doorknippen van het lint aan GC Gilwe GC Gilwe  
19u00 - 20u00 Plechtige openingszitting met muzikale omlijsting door duo Coordonné (mezzosopraan Anna Nuytten en luitist Thomas Langlois) Schouwburg Bevestigen via link op uitnodiging
20u00 - 22u30 Receptie voor de genodigden met muzikale omlijsting door The Hot Swing Collective (met oa. Karel Waignein) Polyvalente zaal Bevestigen via link op uitnodiging
20u30 - 22u30 Doorlopend rondleidingen voor genodigden (in kleine groepen) GC Gilwe Keuze maken via link op uitnodiging

 

ZATERDAG 26 NOVEMBER 2022

Alle bars worden uitgebaat door verenigingen. De opbrengst van de bars gaat dan ook integraal naar de deelnemende verenigingen.

Tijdstip

Omschrijving Locatie Inchrijven/tickets
8u00 - 9u30 Walking breakfast voor verenigingen, buren en stadsmedewerkers Polyvalente zaal Enkel op uitnodiging, bevestigen via de link op de uitnodiging
10u00 - 12u30 GRATIS vorming voor verenigingen: smartphonefotografie (Karl Waignein) - meer info Leslokaal VOLZET
13u00 - 19u30

Standjes en activiteiten van verenigingen

BAR voor en door VERENIGINGEN

Polyvalente zaal GRATIS - iedereen welkom
14u00 - 17u00 Rondleidingen voor bezoekers doorheen de nieuwe gebouwen - starten telkens op het uur aan de balie bij de hoofdingang Overal GRATIS - iedereen welkom
13u00 - 19u30 Arcade games - retro computerspellen / OPENING JOC DE METROPOOL & jeugdcafé / optreden om 18u30 van CHEVALSKI  - meer info Jeugdhuis GRATIS - iedereen welkom
13u00 / 15u00 / 17u00 Toonmomenten Academie voor Muziek en Woord Foyer GRATIS - iedereen welkom
13u00 - 19u30 Expo Academie voor Beeldende Kunsten / Expo erfgoed en archeologie Leslokalen GRATIS - iedereen welkom
20u00 Avondvoorstelling DE DOLFIJNTJES
Tickets aan €12 via de webshop en de balie Vrije Tijd. - meer info
Schouwburg UITVERKOCHT
22u00 - 03u00 Fuif in JOC DE METROPOOL Jeugdhuis GRATIS - iedereen welkom
16u00 - 00u00 Foodtruck GC Gilwe Voor wie 'n hongertje heeft

ZONDAG 27 NOVEMBER 2022

Tijdstip Omschrijving Locatie Inchrijven/tickets
10u30 - 12u00 Voorstelling van het Cultuurvademecum 2022 door de Cultuurraad Foyer Enkel op uitnodiging
10u30 - 17u00 KTOOG Real life back scene - maak kennis met het leven in de coulissen Loges GRATIS - iedereen welkom
10u30 - 11u00 JEFI Kortfilm Schouwburg GRATIS - iedereen welkom
11u00 - 11u30 Koor A Lieta Vita Schouwburg GRATIS - iedereen welkom
11u30 - 12u00 Koor Papageno
(open repetitie in Leslokaal van 10u00 tot 11u30)
Schouwburg GRATIS - iedereen welkom
12u00 - 12u30 Koor Asem Schouwburg GRATIS - iedereen welkom
11u00 - 18u00 Foodtruck GC Gilwe Voor wie 'n hongertje heeft
13u00 - 17u00

WK Voetbal: België - Marokko op groot scherm
Koffie en taart
(In samenwerking met de SAR)
BAR voor en door VERENIGINGEN
meer info

Polyvalente zaal GRATIS - iedereen welkom
11u00 - 18u00 Expo Academie voor Beeldende Kunsten / Expo erfgoed en archeologie Leslokalen GRATIS - iedereen welkom
16u00 - ... JOC DE METROPOOL - jeugdcafé met spelletjes (oa. darts) Jeugdhuis GRATIS - iedereen welkom
16u00 - 18u00 Optreden The MG's Brothers (Marc Vermeersch en Gino Kesteloot)
(In samenwerking met de SAR)
Polyvalente zaal GRATIS - iedereen welkom

Alle bars worden uitgebaat door verenigingen. De opbrengst van de bars gaat dan ook integraal naar de deelnemende verenigingen.

 

Dolfijntjes

De Dolfijntjes - Verre Rien Tour

De Dolfijntjes vieren hun 30ste verjaardag met een reeks concerten en een nagelnieuw album. Het project dat begon als grap om het einde van de verbouwing ten huize van de bassist te vieren is intussen uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende live-acts van het Noordelijk halfrond.

Het is de aanstekelijkheid van de songs, het onversneden West-Vlaams absurdisme en het pure spelplezier dat een Dolfijntjesconcert tot vuurwerk maakt. De Dolfijntjes gaan niet rusten vooraleer de zaal helemaal op zijn kop staat. Dat doen ze al dertig jaar zonder God noch gebod. Ni dieu, ni maître!

Na vele onvergetelijke passages op de main-stage van Dranouter en andere festivals keren De Dolfijntjes in hun jubileumjaar terug naar hun roots met een reeks clubconcerten en zaalshows. Aangevuurd door de twee Wimmen, in de rug gesteund door het duivelse blazersduo Fernandez/De Maeseneer en geflankeerd door rock-icoon Serge Feys, beklimmen De Dolfijntjes het podium om er als psychedelische sjamanen de pannen van het dak te spelen.

Wes er snel bij, want uitverkocht is uitverkocht!

Praktisch:

  • Locatie: GC Gilwe, schouwburg
  • Tijdstip: zaterdag 26 november, 20u00
  • Kostprijs: €12
  • Tickets te verkrijgen via onze webshop en aan de balie Vrije Tijd

KOOP HIER JE TICKETS

 

Vorming voorverenigingen

Vorming voor verenigingen - Smartphonefotografie

Hoe maak je jouw smartphonefoto's nog beter?

Goede foto's nemen op een buurtfeest, een rommelmarkt of een receptie. Het lijkt makkelijk, maar toch ben je vaak niet tevreden. In deze workshop leer je hoe je de sfeer in beeld vangt met jouw smartphonecamera. Hoe benut je alle mogelijkheden en hoe haal je het meest uit je smartphone, zowel op technisch als inhoudelijk vlak? Je krijgt tips over goeie composities, apps en instellingen. Allemaal met één doel: jouw foto’s nog beter maken.

Lesgever van dienst is Karel Waignein, zelf inwoner van Geluwe.  Karel is freelance fotograaf en grafisch vormgever. Hij werkt voor het bedrijfsleven, en is daarnaast als autonoom beeldend kunstenaar actief. Zo geeft hij vorm aan het menselijk verhaal waarvoor hij vaak lichte kleurtoetsen hanteert en opmerkelijke beeldcomposities opbouwt.

Karel Waignein won tal van internationale prijzen en nominaties.

Deze vorming wordt gratis aangeboden aan alle erkende verenigingen van Geluwe, Wervik en Kruiseke.

De vorming rond smartphonefotografie maakt deel uit van een reeks vormingen speciaal voor bestuursvrijwilligers. Door gratis praktische vormingen aan te bieden aan onze verenigingen hopen we deze vanuit het stadsbestuur een extra duwtje in de rug te geven bij het uitbouwen van hun werking.

Volgende vormingen (in samenwerking met Avansa) staan in het voorjaar nog op het programma:

  • 14/2/2023 en 28/2/2023: Conflicthantering in jouw vereniging
  • 25/4/2023: Sociale media voor je vereniging

De inschrijvingen voor deze vormingen verlopen via Avansa. Ze zijn gratis voor erkende verenigingen, maar ook anderen kunnen deelnemen. Deze deelnemers betalen €6 per vorming.

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Praktisch:

  • Locatie: GC Gilwe, leslokaal
  • Tijdstip: zaterdag 26 november, 10u00 - 12u30
  • Kostprijs: gratis voor verenigingen / €6 voor anderen
  • Vooraf inschrijven verplicht - plaatsen zijn beperkt

SCHRIJF JE HIER IN

Rode Duivels

WK Qatar 2022: België-Marokko op groot scherm

We kunnen er zelfs tijdens een feestelijk openingsweekend niet om heen: Koning Voetbal.

Samen met de SAR (de seniorenadviesraad) bieden we op zondag 27 november tijdens het openingsweekend de wedstrijd België-Marokko op het WK in Qatar op groot scherm aan. 

Er is doorlopend een bar, uitgebaat door en ten voordele van de verenigingen, en de leden van de SAR zorgen voor een lekker stukje taart bij de koffie.

Na de (hopelijk) overwinning van onze Rode Duivels worden jullie - om het feestweekend af te sluiten - nog getrakteerd op een feestje met The MG's Brothers! 

Iedereen - jong en oud, groot en klein, dik en dun, Belg en Marokkaan,... - is van harte welkom. De toegang is volledig gratis. En wie niet van voetbal houdt, die kan gewoon iets komen drinken en een aantal andere activiteiten die ondertussen elders in GC Gilwe aan de gang zijn bijwonen.

Olé, olé, olé!

JOC

JOC De Metropool - een nieuw jeugdhuis in Geluwe!

Het gebouwencomplex van GC Gilwe biedt ook plaats voor een nieuw jeugdhuis. Samen met de rest van GC Gilwe viert het gloednieuwe JOC De Metropool de start van hun nieuwe werking.

In en rond het jeugdhuis valt heel wat te beleven tijdens het openingsweekend. Het programma werd samen met de jongeren opgesteld. En ook bij de inrichting van het jeugdhuis, de keuze van de naam en het ontwerp van het logo deden ze - onder begeleiding van de jeugddienst - meer dan hun duit in het zakje!

Op zaterdag 26 november gaan de deuren van het jeugdcafé voor het eerst open. 

Om 18u30 is er een optreden in het jeugdcafé. CHEVALSKI, een lokale sludge/post-metal band uit de buurt, komt even de decibelmeters aan een praktijktest onderwerpen.

's Avonds, na het optreden van De Dolfijntjes in de schouwburg, wordt er in JOC De Metropool vanaf 21u00 nog een feestje gebouwd (tot 03u00).

Op zondag moet er natuurlijk gerecupereerd worden, en dat kan opnieuw in het jeugdcafé. Er worden verschillende caféspelletjes voorzien.

Curieus naar het nieuwe leven in de Geluwse jeugdbrouwerij? Wip dan tijdens ons openingsweekend zeker eens binnen in het JOC!