Caféverhalenwandeling 'Straffer dan straf' (Geluwe)

24 april 202131 augustus 2021

 

Erfgoeddag 2021

Al twintig jaar maakt Erfgoeddag het rijke roerend en immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel zichtbaar en zet die op een originele en aantrekkelijke manier in de kijker.  De jubileumeditie 2021 was niet één dag - zoals gebruikelijk - maar voor de gelegenheid een heus weekend (24-25 april) dat in het teken stond van 'De Nacht'. 

Met een digitale verhalenwandeling gaan we dieper in op het rijke caféverleden van Geluwe. De wandeling kan nog t.e.m. 31 augustus 2021 afgestapt worden. Op die manier is voldoende spreiding van deelnemers verzekerd en kan je coronaveilig op verkenning gaan.

Banner: digitale verhalenwandeling Geluwe

Op stap met de Erfgoed App

Aan de toog in de kroeg worden wel eens straffe verhalen verteld maar de strafste 'stoten'  vinden we toch wel binnen de muren van een café plaats. Tijdens een korte wandeling (1,3 km) doorheen de Geluwse dorpskern stap je terug in de tijd en verneem je de strafste 'vertellingen', gekruid met uniek beeldmateriaal. Je wandelt individueel of met je 'bubbel'. Je hebt enkel een smartphone of tablet nodig om de verhalen onderweg te beluisteren. Starten doe je aan LDC De Spie (Beselarestraat 3).

Praktisch:

 • Download vooraf de Erfgoed App in de App Store (Apple) of Google Play (Android)
  (heb je de app al staan op jouw toestel, sla dan deze stap over).
 • Open de app en laad de wandeling in door op het icoontje met de kompasnaald te drukken en zoek de wandeling in de lijst of op de kaart.
 • Open de wandeling door op het icoontje met de kaart te drukken.

Je ziet nu alle halteplaatsen onderweg verschijnen op een kaartje, elk met een volgnummer.  Je ontdekkingstocht kan beginnen! De blauwe bol geeft aan waar je je bevindt. Klik bij aankomst op elke halteplaats telkens op het cijfertje en druk vervolgens op ‘open’.

Tips:

 • Vergeet je audio niet aan te zetten
 • Neem je oortjes of hoofdtelefoon mee voor een optimale beleving
 • Vermijd dat je scherm te snel uit gaat en pas de time-out instellingen van je toestel aan

Geniet van de wandeling!

PS: Hou het veilig en respecteer de geldende coronavoorschriften.

  Organisatie: de diensten Erfgoed en Toerisme van de stad Wervik

  Met dank aan Lionel Brulez, www.geluweinbeelden.be en iedereen die getuigde voor de hulp bij de voorbereiding van deze wandeling.