Moeite met computer, tablet of smartphone? Kom naar onze Digimaten!

Je wil een afspraak boeken bij je huisarts, maar dat moet opeens gebeuren via een onduidelijke website. Je bank sluit haar kantoor in je buurt en laat je weten dat je alle verrichtingen voortaan per computer moet doen. Je wil iets aankopen via het internet, maar je account stuurt je naar een wirwar van foutmeldingen. Kortom, je kan wel wat hulp gebruiken in een wereld die aan een te snel tempo digitaliseert.

Klinkt het je bekend in de oren? Je bent zeker niet de enige. Daarom kan je voortaan terecht bij de Digimaten. Dit zijn vrijwilligers die inwoners van Wervik, Geluwe en Kruiseke helpen met praktische problemen met computer, tablet of smartphone. Lukt er iets niet met deze toestellen? Veel kans dat de Digimaten je kunnen helpen!

Het project Digimaat gaat uit van LDC De Kim, LDC De Spie, buurthuis De Kier en de bibliotheek van Wervik. Avansa Oostende-Westhoek zorgt voor de ondersteuning en de begeleiding.

Je vindt de Digimaten op de volgende plaatsen en tijdstippen:

  • Bibliotheek Wervik: eerste vrijdag van de maand, van 17 tot 18 uur (komende data: 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december)
  • LDC De Spie: tweede woensdag van de maand, van 14 tot 15 uur (komende data: 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december)
  • Buurthuis De Kier: derde donderdag van de maand, van 14 tot 15 uur (komende data: 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december)
  • LDC De Kim: vierde dinsdag van de maand, van 17 tot 18 uur (komende data: 27 september, 25 oktober en 22 november)

    Je kan langs komen zonder afspraak. Breng wel je laptop, tablet of smartphone mee.  

Zelf een Digimaat worden?
Help jij familie en vrienden graag op weg met hun smartphone, tablet of computer? Je weet wel: een account aanmaken, een online afspraak inplannen bij de huisarts, iets bestellen via een webshop, of andere praktische zaken.

Wil je hier ook andere mensen bij helpen? Kun je je hier per maand een tweetal uur voor vrij maken? Dan ben jij de man/vrouw om Digimaat te worden!

Als vrijwilliger help je mensen met veel voorkomende digitale problemen. Je hoeft geen superkennis van computers te hebben. Je gewone basiskennis is ruim voldoende om anderen te helpen. Als Digimaat help je op die manier mee om de digitale kloof in onze gemeente te dichten.

Interesse?  Neem dan contact op met:

communicatief