Klant aan het woord: Thaïs Delahousse

thais

In deze bizarre tijden is naar het bord kijken meer dan ooit belangrijk.
Stijgende energieprijzen en andere zorgen ervoor dat ieder zijn budget anders zal moeten spenderen. Al eens aan tweedehandskledij gedacht?
In ’t Ateljee in de Duivenstraat vind je al jaren kwaliteitsvolle kledij tegen lage prijzen. Zo ook Thaïs Delahousse (71), een klant van het eerste uur.

“Ik kom al meer dan 30 jaar naar ’t Ateljee (voormalig Vrouwencentrum) en vond hier altijd al zeer interessante koopjes voor zowel mezelf als mijn kinderen. Niet alleen kledij voor zeer jong tot zeer oud maar ook speelgoed en huisraad kan je op de kop tikken.”
Is tweedehands kopen een bewuste keuze?
“Absoluut! Waarom zou je soms driedubbel zoveel betalen voor (merk)kledij als je het hier ook in perfecte staat kan vinden? Bovendien heeft het toch weinig zin om zaken in de vuilnisbak te gooien waar niks aan is? Er wordt al zoveel weggegooid, een mens mag daar toch iets bewuster mee omgaan. Nee, hier vind je kwaliteit en het is goed voor de portemonnee.”
Je koopt niet alleen bij ’t Ateljee, je schenkt ook regelmatig zaken?
“Absoluut, waarom zou ik iemand anders er ook geen plezier mee kunnen doen? Door regelmatig mijn kleerkast op te ruimen en binnen te brengen bij ’t Ateljee, kan ik ze hier ook weer komen aanvullen. Zo wissel je op een leuke manier ook eens van garderobe!”
’t Ateljee is meer dan een tweehandswinkel. Kom je ook naar de activiteiten of bezoek je het cafetaria?
“Zeker. Vooral op vrijdag spring ik met een groepje vriendinnen eens binnen als we op weg zijn naar de wekelijkse markt. We springen trouwens niet alleen binnen voor de mooie spullen hier, maar ook voor de vriendelijke mensen van het team. We worden altijd warm onthaald en ze helpen ons met advies en tips. Dat is ook een bijzondere meerwaarde van ’t Ateljee.”