Spectra Ensemble - De Grooten Oorlog (Apero Classico)

  • Concert

In de aanloop van de Grooten Oorlog broeide een wereldwijd maatschappelijk en internationaal conflict. Alle zekerheden verdwenen. Modernistische kunstenaars leverden hierin hun persoonlijke strijd en vonden heil in een extreem individualisme, onderbouwd door eigen theorieën. Een vlucht of redding waarbij de zelfovertuigde noodzaak van originaliteit en vernieuwing het houvast vormde. Debussy, Ravel, Ives, Stravinski en Berg vormden hierbij exemplarische richtingaanwijzers naar toen ongehoorde wegen.

De jonge Belgische componisten Koen Quintyn en Mirek Coutigny staan een eeuw later in een even conflictueuze wereld. Hoe kijken zij aan tegen deze innerlijke strijd? En zoeken ook zij die breuklijnen op? Hebben hun modernistische voorgangers met hun vermengingen van volkscultuur, jazz- pop en verschillende genres de weg reeds geëffend?

Apero Classico is hoogstaand klassiek met een glaasje bubbels. Akoestiek, CC Wevelgem, CC De Steiger en CC ‘t Forum bundelen de krachten voor zeven verkwikkende concerten op zondagochtend.


Wanneer

tot

Locatie

CC Guldenberg
Acaciastraat 1
8560 Wevelgem

Price

Basistarief: € 12
-26 jaar: € 10

Reservaties

Organisatie

CC Wevelgem
Spectra Ensemble - De Grooten Oorlog (Apero Classico)

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?