Roel van Bambost

  • Concert
  • Folk en wereldmuziek

Roel Van Bambost is 80 geworden eind 2022. En dat viert hij een jaar lang! 80 jaar? Tot eind 2023. Jawel, 80 én springlevend is deze ‘éminence grise’ van de film- én muziekwereld in Vlaanderen.

Veertig-plussers kennen Roel Van Bambost als de minzame filmrecensent van de VRT. Vijftig/zestig-plussers herinneren zich ook het populaire kleinkunstduo Miek & Roel. Inderdaad de beide Roelen, zijn één en dezelfde man: Roel Van Bambost. Een rijzige grijsaard inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar onder de arm op stap te gaan.

Eind 1965 behaalden Miek & Roel de derde plaats in de BRT-wedstrijd ‘Ontdek de Ster’ met – kan het anders? – ‘Blowin’ in the Wind’ van Bob Dylan. De toon was gezet. In 1967 bracht hete Gentse duo hun eerste LP uit ‘Je kan nooit weten’, waarop zij begeleid werden door ene Roland van Campenhout. Later volgden nog vier albums. Met de LP ‘Miek & Roel’ haalden ze goud. In die tijd beitelden ze songs als ‘Jan met de pet’ of ‘Het verdronken land van Saeftinghe’, ‘Jij en ik’, ‘Wie wil horen’, ‘De grote revolutie’ … in ons geheugen. Nog later volgden de CD’s “Cafard” en “De Titanic achterna”.

In maart 2017 deden de geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. Roel had toen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde hij met de Vintage Club, in trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij.

Inmiddels speelt Roel concerten met zijn nieuwe programma: ‘de Kleine Revolutie’, een knipoog naar ‘De Grote Revolutie’, een van de bekendste songs van Miek & Roel. Roel brengt het programma met zijn vaste gitarist Stef Wouters, een straffe Richard Thompson adept.

Hun repertoire bestaat uit enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel en Nederlandstalige bewerkingen van songs van o.a. Bob Dylan, Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt, Warren Zevon e.a. Kortom, het allerbeste uit de sweet sixties en seventies folk, of zelfs iets later. Love is in the air, voor 80 jaar Roel Van Bambost.

Wanneer

tot

Locatie

GC Forum
Speiestraat 16
8940 Wervik

Price

Basistarief: € 12

Reservaties

Links

http://www.wervik.be/cultuur

Organisatie

Dienst Vrije Tijd Wervik
Roel van Bambost

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?