Moeder, we zullen goed voor elkaar zorgen!

Waar
Triamant
Wervikstraat 41, 8940 Geluwe (Wervik)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Triamant Geluwe
Kostprijs
€ 10.0 Basistarief: 10,00 €; ADD: 12,00 €
Reservatie
Tel: 056/455 444
Contact
leefpunt-geluwe@triamant.be
Fax: 056/455 444

Juli 1943. Tijdens de tweede wereldoorlog eist de Duitse bezetter ook in Geluwe jonge mannen op om in Duitsland te gaan werken. De drie broers Daniël, Gilbert en Marcel Durnez vluchten naar Frankrijk. Ze beloven hun moeder goed voor elkaar te zullen zorgen. 18 mei 1945. Alleen Marcel komt weer naar huis. Waarom zijn broers niet mee waren, dat durfde hij zijn moeder toen niet te vertellen. Maar via een brief die een paar dagen later dan hijzelf arriveerde, komt moeder het toch te weten.

Marcels zoon Yves vertelt over de lotgevallen van de drie broers: hun vlucht naar Frankrijk, hoe ze verraden werden en vervolgens gedeporteerd naar Auschwitz, Buchenwald en uiteindelijk Flossenbürg, waar Daniël en Gilbert gestorven zijn. Dit verteltheater is gebaseerd op het boek "Ik was 18 in 44." een biografie van Marcel Durnez. Het wordt gebracht met passende beelden en muziek.

In een sober decor wordt het verhaal acterend verteld. De emoties die verweven zijn in het boek worden tot leven gebracht. Dit wordt extra benadrukt omdat de acteur in de huid van zijn vader kruipt.

Bron: UiTinVlaanderen.be