Leiesessies - Time Waits for No One

  • Concert
  • Jazz en blues

In 1973 verraste Tom Waits de wereld met zijn eerste album Closing Time.


Sindsdien creëerde hij een indrukwekkend en uiteenlopend oeuvre met elementen uit country & blues, jazz & rock, al kwam hij even straf uit de hoek met cabaretachtig werk en experimenteel theatrale nummers. Al vanaf het begin bezong hij op originele wijze reële, nostalgische liefdes maar evengoed viscerale visioenen vol seks, drank en drugs, waarbij hij in al die jaren een legioen tragikomische figuren uit de schaduw van de samenleving tot leven bracht.


Nu, een halve eeuw later, bladerden vier in datzelfde tijdperk geboren mannen in Waits’ immense repertoire. Ze kozen er ruim anderhalf uur muziek uit om die voor u te spelen. Het is een terugblik op 50 jaar grommen en snuiven, fluisteren, zuchten, knorren en brommen. Al klinkt Waits niet altijd even schor en rauw: bij momenten verklaart hij met fluweelzachte stem zijn liefde voor leven en lijden, een zeldzame keer klinkt hij zelfs vertederend.


In elk geval ben u er na dit concert van overtuigd dat ze tegelijk mogelijk zijn: lachen en wenen, denken en dromen, trots en verval...


Voor iedereen die kennis wil maken met de Wereld van Waits: Come on up to the house!

Jan De Smet – drums & percussie
Bart Parmentier – contrabas & basgitaar
Piet Clarysse – gitaren & zang
Yves Bondue – zang & keyboards

Wanneer

tot

Locatie

Wijndomein Ravenstein
Kruisekestraat 296
8940 Wervik

Price

Basistarief: € 12

Reservaties

Organisatie

Dienst Vrije Tijd Wervik
Leiesessies - Time Waits for No One

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?