Kaasavond voor de schoolkinderen in Senegal

Waar
Buurthuis De Kier
Gosserieslaan 4, 8940 Wervik
Wanneer
This event is finished.
Reservatie
Tel: 056311538
Contact
Fax: 056311538

Kaasavond ten voordele van de schoolkinderen in Senegal.
Eerst en vooral een grote merci voor de jullie fantastische financiële steun in 2018 alsook deze van de stad Wervik , Menen en de provincie West Vlaanderen.
Onze vriendenkring “Les Amis de Warang” (de vrienden van Warang) organiseert voor een derde maal een lekkere kaasavond op zaterdag 26 januari om 18h00 bij een fris glaasje wijn of een goed schuimend streekbiertje. Dit zou doorgaan in “De Kier” Gosserielaan, 4, 8940 Wervik vlak bij het nieuw voetbalveld en het sportzaal “ de Pionier”. Gelieve zeker jullie aanwezigheid te bevestigen via ons mailadres: lesamisdewarang@gmail.com en het verschuldigd bedrag van 20 euro ( 12 euro voor de kinderen) voor 10 januari te storten op het nummer: BE30 0689 0337 8811 met vermelding kaasavond, naam en aantal personen.
Eind maart 2019 vertrekken we ( voor de 11de maal) opnieuw met ons kernleden( Leleu Marie-Paule en Geert Verbanck, Bram, Sena en Khady Delie) en nog enkele sympatisanten naar Warang .

Om zeker nog op jullie steun te kunnen rekenen geven we hier een korte samenvatting van onze re lisaties de laatste drie jaar. Veel leesplezier.
Onze grootste project: de kleuterklas in Warang renoveren is bijna afgerond.
2016 was een jaar van aftasten waar we het best mogelijk iets konden betekenen voor de ganse gemeenschap van Warang.
In 2017 kwamen we via Sena, Brams Senegalese echtgenote in contact met de directie van de kleuterklas “l’ecole maternelle maison douce de Warang”. Na ons eerste bezoek van de klassen waren we direct overtuigd dat we hierin moesten investeren.
Na overleg met de directrice werd de vloer van één klas waarvan het gebouw nog in goede staat was betegeld. Dit werd een mooie vooruitgang in verband met de hygiëne. De betegelde vloer kan dagelijks gedweild worden en daardoor kan het fijne stof in de klas vermeden worden. De ramen en de deur werden vernieuwd. De muren werden door de plaatselijke vrijwilligers met een laagje verf opgefrist.
Ondertussen werd er na overleg met de directie en het stadsbestuur beslist dat wij het volgend jaar zouden investeren in een nieuwe keuken en toebehoren en dat zij zouden instaan voor het herstel van de schoolmuur.

In 2018 hebben we met financiële steun van de provincie West Vlaanderen, de stad Menen, Missiekring van Ledegem en jullie grote steun een gebouw opgetrokken. Dit lokaal werd ingedeeld in een keuken, een voorraad kamer en een lokaaltje voor de bewaker. De ommuring werd zoals beloofd door de gemeente Malecunda hersteld. Deze realisaties zijn een enorme vooruitgang voor zowel de school, de kinderen als voor de kookouders zelf want nu krijgen de kinderen 3 maal per week een volwaardige maaltijd en hopelijk evolueert dit naar dagelijks.
In 2019 willen we de erbarmelijke sanitaire blok renoveren en het nodig meubilair (werktafel en stoelen) voor de keuken aankopen.

Twee jaar na elkaar heeft de stad Wervik geïnvesteerd in een lagere school te Fimela. Alle klassen (7tal) werden betegeld en de bibliotheek werd voorzien van boekrekken en een leestafel. Om de klassen te beschermen tegen overstromingen tijdens het regenseizoen werd er een drempel rondom de klassen gemetseld en ook betegeld.
Hopelijk kunnen we volgend jaar nog op Wervikse steun rekenen. We willen namelijk een omheining plaatsen rond de groentetuin en boomgaard.
Buiten deze 2 fantastische projecten steunen we nog enkele andere projecten vooral in gezondheidszorg, onderwijs en familiehulp zoals: Dispensarium in Pointe Sarene,het weeshuis “La Pouponnière, les Gones de M’Bour een tehuis voor straatkinderen, de schoonmaakvrouwen die de straten vegen en de vuilnis opruimen. ( deze werden gefinancierd door VELT Ledegem), de materniteit in Nianing en een zeepmakerij die opgestart werd door een tiental vrouwen.
Als slot mogen we zeker alle meters en peters niet vergeten die jaarlijks een bijlage betalen voor hun petekind. Door hun bijlage kunnen ze een gans jaar zonder financiële zorgen schoollopen.

“EEN GROTE DIKKE MERCI” voor iedereen

Bron: UiTinVlaanderen.be