Infomoment bebossing

Waar
Stadhuis - raadzaal
Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bosgroep Ijzer en Leie vzw
Kostprijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be
Fax: +32495807761
Leeftijd
18+
Links

Nieuw bos planten in Wervik?
Infoavond bosuitbreiding
25 juni 2019, 19u30 raadzaal stadhuis

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend en kosteloos boseigenaars bij hun bosbeheer en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren.

Op 25 juni 2019 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in de raadzaal van het stadhuis (Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik) om 19u30. Iedereen is welkom!

Op deze infoavond krijgt u een korte voorstelling van de werking van de bosgroep en vervolgens wordt alle informatie gegeven omtrent de mogelijkheden voor nieuwe bosaanplantingen in de regio.

Speelt u met het idee om een stukje bos aan te planten maar weet u niet direct hoe er aan te beginnen, dan is deze infoavond voor u de geknipte gelegenheid. Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Wat kost de aanleg van een bos en welke financiële ondersteuning kan je krijgen? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot bijna de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Meer bos(jes) nabij de stad en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatsverandering.

Datum: 25 juni 2019, 19u30 – 20u30
Locatie: Raadzaal van het stadhuis: Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik
Info: vzw Bosgroep IJzer en Leie: Sien Van Looveren, sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be, 0495/80 77 61
Inschrijven: Graag een seintje via bovenstaande gegevens van uw aanwezigheid zodat we weten hoe veel volk we kunnen verwachten.

Bron: UiTinVlaanderen.be