In Silent Fields, musings about love, war and peace

Waar
GC Forum
Speiestraat 16, 8940 Wervik
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
GC Forum
Kostprijs
€ 12.0 Basistarief: 12,00 €
Reservatie
cultuur@wervik.be
www.wervik.be/forum
Tel: 056952417
Contact
cultuur@wervik.be
Fax: 056952417
Links

Zomer 2016: het ensemble Lyra di Orfeo o.l.v. Christian Nuytten zet hun programma ‘Musings’ op CD. Het omvat een muzikale overdenking rond het WO I-thema met onder meer werken van Mendelssohn, Stainer en Daley, maar ook twee composities van de dirigent zelf; Requiem, op een tekst van Ivor Gurney, en een toonzetting van het alom bekende In Flanders Fields van John McRae.

Kamerkoor Tweede Couplet uit Eeklo neemt het integrale programma op in hun repertoire met de oorspronkelijke bedoeling in 2017 iets rond de slag van Passendale te doen.

Samen met een vleugje poëzie worden enkele werken aan het programma toegevoegd, en mede dankzij de aanwezige vriendschapsbanden over de koren heen, groeit het gegeven verder uit tot dit concert dat zij uiteindelijk samen met Lyra di Orfeo en de Capella Legia uit Wervik zullen brengen.

De Capella Legia werd voorbereid door Anna Nuytten, Tweede Couplet door Aureel Heirman. Het geheel blijft onder de algemene leiding van Christian Nuytten. Voor het poëtisch luik werd de bekende dichter Peter Theuninck gevraagd. Hij brengt naast eigen werk ook een greep uit de oorlogspoëzie 1914-1918, en recent werk van anderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be