Hoe komt 'Het Journaal' tot stand?

Waar
LDC De Spie
Beselarestraat 3, 8940 Geluwe (Wervik)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
LDC De Kim
Kostprijs
€ 6.0 Basistarief: 6,00 €
Reservatie
info@ldcdekim.be
www.ldcdekim.be
Tel: 056/31 14 68
Contact
info@ldcdekim.be
Fax: 056/31 14 68
Links

i.s.m. LDC De Spie, Trefpunt Jong-senioren OKRA en dienst Pensioenen OCMW

Misschien vraag je je wel eens af: hoe wordt een televisiejournaal gemaakt? Hoeveel mensen heb je daarvoor nodig? Wat doen die allemaal precies? En welke technische middelen worden ingezet om ‘Het Journaal’ te maken?

Op al die en nog een pak andere vragen geeft Tijs Mauroo een antwoord, niet met louter theoretische beschouwingen, maar met een ‘getuigenverslag’ uit de dagdagelijkse praktijk van de verslaggever en uiteraard geïllustreerd met beelden.
Het eerste deel van de info-namiddag gaat over de organisatie en de inhoud: wat is nieuws en wat wordt nieuws? Hoe wordt nieuws geselecteerd en via welke bronnen komt het bij een nieuwsdienst terecht? Je kijkt mee in het redactiesysteem en ziet ook hoe buitenlands nieuws ons bereikt.

Het tweede deel van de voordracht is een zeer praktisch verhaal. Je ziet, ondersteund met een film, hoe een nieuwsfeit leidt tot een afgewerkt journaalitem. Je ziet ook hoe televisie-, radio- en onlinejournalisten bij VRT Nieuws samenwerken, over mediagrenzen heen. Met praktische voorbeelden legt Tijs Mauroo uit dat er rond dat kleine verslag dat een televisiejournalist maakt een hele groep mensen zwermt, een raderwerk met tientallen cruciale functies.

Tot slot staat hij stil bij de evoluties in de laatste jaren met een ontploffend internet, ook op nieuwsvlak, en nieuwe media. Hoe ziet een Journaal er over 5 of 10 jaar uit? Welke toestellen zal je gebruiken om nieuws te consumeren en hoe evolueert het in de komende jaren ? Veel vragen die een antwoord verdienen.

kaarten te verkrijgen in LDC De Kim, LDC De Spie,
Callcenter OCMW en via Trefpunt Jong-senioren Okra

Bron: UiTinVlaanderen.be